Erdoğan'dan Katılım Finans Strateji Belgesi'ne ilişkin genelge!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2025 yıllarına ilişkin Katılım Finans Strateji Belgesi'ne yönelik genelge yayımladı.

Erdoğan'dan Katılım Finans Strateji Belgesi'ne ilişkin genelge!
Erdoğan'dan Katılım Finans Strateji Belgesi'ne ilişkin genelge!
GİRİŞ 05.10.2022 08:57 GÜNCELLEME 05.10.2022 09:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan genelgede, Türkiye'de finansal ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılması ve finansal sistemin reel sektörü daha fazla desteklemesi kapsamında katılım finans sisteminin ruhuna uygun biçimde gelişmesi ve finansal sistem içinde hak ettiği yere ulaşmasının oldukça önemli olduğu bildirildi.

Katılım finans sisteminin risk paylaşımı, varlığa dayalılık ve ahlaki değerleri önceleyen yapısıyla ülkenin finansal bağımsızlığına, güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümenin tesis edilmesine de önemli katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğu vurgulanan genelgede, katılım finansın gelişmesine yönelik gerekli altyapının oluşturulması ve kurumsal dönüşümün gerçekleştirmesi amacıyla çeşitli eylemlerin hayata geçirilmesinin gerektiği kaydedildi.

FİNANSAL SİSTEM İÇİNDE HAK ETTİĞİ YERE ULAŞMASI AMAÇLANDI

Genelgede, katılım finansın ilke ve prensiplerine uyumlu biçimde faaliyet göstermesi, çeşitli yapısal sorunlarına uygulanabilir ve gerçekçi çözümler üretilmesi ile finansal sistem içinde hak ettiği yere ulaşması amacıyla Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülen Katılım Finans Strateji Belgesi hazırlık çalışmalarının tamamlandığı aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"2022-2025 döneminde katılım finans çatısı altında yer alan tüm sektörleri kapsayan ve katılım finansı bir bütün olarak geliştirmeye yönelik yol haritasını içeren Katılım Finans Strateji Belgesi, Başkanlığın resmi internet sitesinde (www.cbfo.gov.tr) yayımlanacaktır. Katılım Finans Strateji Belgesi (2022-2025) kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen görev ve sorumlulukları hassasiyetle yerine getirmesi hususunda gereğini rica ederim." 

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    - Ahahiye sistem iyi anlatımalı, sistemin eğitim merkezleri oluşturulmalı. Müslümanların temiz duygularına yardımcı olunmalı. Sermeyadar yöneticiler, çalışanlar velhasıl Herkes gönül ferahlığı içinde olmalılar...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    - Katım finansın kimi çalışanları da sisteme inanmıyorlar. İş olarak görüyorlar.. Bankadan finans katılıma geçiş yapanlarda bunu bizzat müşahade etmekteyim.... İnanç olmazsa bu iş olmaz. Ahalide ikisi de ayno anlayışı var.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    - Katım finans sermaye sahiplerinin sisteme inanmaları çok önemlidir. Kimi katım finans sahipleri bu durumu hiç önemsemiyor. Zira, Kafa faiz temelinde çalışıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    - Faizle çalışan bankaların ayrıca katılım finans sisteminin sermeyadarı olmasını doğru bulmuyorum. Sermaye yine hazinede olsun, ama mevduat bankasıyla ilişiği kesin kesilmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok isabetli olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. - Katılım bankası yerine katılım finans olarak isim değişikliği çok önemliydi. Çünkü Banka faiz birbiriyle eş anlam taşımaktadır. Ayrca;
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL