MİT'ten PKK'ya nokta operasyon: Kobani sorumlusu etkisiz

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Aynularap bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Kobani eyalet genel sorumlusu Hasan Demertaş etkisiz hale getirdi. Teröristin ABD ile görüşmeler yaptığı öğrenildi.

GİRİŞ 06.10.2022 10:00 GÜNCELLEME 06.10.2022 10:36
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

MİT, Suriye'nin kuzeyindeki Aynularap bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Kobani eyalet genel sorumlusu Koçero Batman/Koçer Amed kod adlı Hasan Demertaş'ı etkisiz hale getirdi.

Terörist Demertaş, örgüte 2001'de katıldı. Hakkari, Tunceli ve Zagros kırsalında terörist faaliyetler yürüttü. 

2011'de Tunceli Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ve bir taksicinin şehit edildiği saldırılara bizzat katılması nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan Hasan Demertaş, MİT tarafından hedef listesine alındı. 

KENT MERKEZİNDE SPESİFİK OPERASYON

İçişleri Bakanlığından alınan bilgiye göre; MİT, saha ajanlarından aldığı bilgiler sonrası terörist Demertaş'ı Kobani kent merkezinde düzenlediği spesifik operasyonla etkisiz hale getirdi. 

2012 yılında Dersim Eyaleti Ali Boğazı sözde bölge sorumlusu olan terörist Demertaş, 2014'te Irak'ın Metina bölgesine geçti. Sonrasında 2016'da PKK/YPG Suriye/Cerablus Cephesi Sorumlusu, 2017'de Kobani/Miştenur Karargahı Sorumlusu, 2019'da Kobani Mevzilendirme Sorumlusu olarak görev yaptı. 

PKK ADINA ABD'YLE GÖRÜŞÜYORDU

Terör örgütü PKK adına Münbiç'te ABD'li yetkililerle temaslarda bulunan Demertaş, 2020 yılından itibaren Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu oldu. Bu süre içinde Türkiye sınırında güvenlik güçlerimize yönelik saldırıların talimatını verdi ve yönetti.

 

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 176
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Tipleri ermeniyim diye bağırıyor.
    Cevapla
  • K topçu 1 yıl önce Şikayet Et
    Terfi ede ede sonunda Mehmetçiğin kurşununa terfi olmuş son nokta
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu baştaki tipsizlerden birini cehenneme gönderin
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah işinizi rast getirsin
    Cevapla
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerin eline sağlık Mehmetlerimizin Ayağına taş değmesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!