Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlit Kandili mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlit Kandili mesajında, Hz. Muhammed'in gelişinin yolunu kaybeden, yönünü şaşıran, zihni savrulmaların girdabında bocalayan ve bir hakikat ışığı arayan insanlık için kurtuluş umudu olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlit Kandili mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mevlit Kandili mesajı
GİRİŞ 07.10.2022 13:45 GÜNCELLEME 07.10.2022 13:56
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Erbaş, Hz. Muhammed'i sevmenin ve Mevlid-i Nebi'yi idrak etmenin gereğinin, onun getirdiği değerleri benimseyip yaşamak ve temsil ederek yaşatmak olduğunu belirtti.

"MANEVI HASTALIKLARIN PENÇESİNDE KIVRANAN İNSANLIK İÇİN BİR KURTULUŞ REÇETESİ"

Hz. Muhammed'in ilim, irfan, hikmet ve muhabbet membaı olan örnek hayatının, insanlığı ebedi huzura kavuşturacak yolda şaşmaz bir kılavuz olduğunu vurgulayan Erbaş, "Onun getirdiği ilahi kitap, hakkın, adaletin ve merhametin yüzünü perdeleyen her türlü cehaleti izale edebilmenin imkanını doğurmuştur. Manevi hastalıkların pençesinde kıvranan insanlık için bir kurtuluş reçetesi ve bir şifa kaynağı olmuştur." ifadelerini kullandı.

- "BÜTÜN İNSANLIĞI KUR'AN'IN VE SÜNNETİN HAYAT VEREN İLKELERİYLE, BULUŞTURMAK DURUMUNDAYIZ"

Vahiy ve risaletin en temel hedefinin insana sorumluluklarını bildirmek, bu minvalde bir hayat yaşamanın yollarını göstermek olduğunu vurgulayan Erbaş, "İnsanı cehaletin karanlık dehlizlerinden ve sorumsuzluğun süfli neticelerinden kurtararak ilmin, irfanın ve hikmetin beslediği bir imanla sonsuz aydınlığa çıkarmaktır. Hz. Adem'den bugüne Allah'ın bütün elçilerinin gayreti bu ideali gerçekleştirmeye matuftur. Alemlere rahmet son peygamber Hz. Muhammed tebliğ ve davetinin özünde de aynı gaye, aynı kararlılık ve aynı mücadele vardır." açıklamasında bulundu.

İslam aleminin Mevlit Kandilini tebrik eden Erbaş, şunları kaydetti:

"Peygamber efendimizi sevmenin ve Mevlid-i Nebi'yi idrak etmenin gereği, onun getirdiği değerleri benimseyip yaşamak ve temsil ederek yaşatmaktır. Dolayısıyla bugün Müslümanlar olarak bizler, önce kendimizden başlamak üzere çevremizi ve bütün insanlığı Kur'an'ın ve sünnetin hayat veren ilkeleriyle, değerleriyle, mesajlarıyla buluşturmak durumundayız. Gönüllerdeki Peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımak zorundayız."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Eren 1 yıl önce Şikayet Et
    Ezan okumak kulağa yoluyla bebeklere isim okunur sayın büyüklerim kulağıma Eren olarak okunmuş fakat kimlikte ismim Erhan bazı şahıslara sordum yanlış olduğunu ifade ettiler tabiki şahsi hatam değil şayet dinimizce uygun değilse bu konu zihnimde büyük soru işareti kulağa çocuğun ismi ne okunduysa o isim kimlikte verilmeli net bilgi sahibi değilim özellikle diyanet işleri il müdürlüğüne makama gidip soracağım belkide olumsuz tarafları olabilir bu durumun kandiliniz mübarek olsun.
    Cevapla
  • Sevgipaylaşmaktır 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir anımı paylaşıyorum sizlerle semt pazarında paket çay satıyorum bir teyze geldi hastayım sadece ilaç param var dedi ne demek teyze hemen paket karton açtım ordan bir pazarcı verme sesleniyor neden dedim poşete güzelce döktüm teyze beni bir öptü ruhuma bir nehir aktı adeta kalben verdim pişirimlik çayı o teyzeyi hiç unutmadım o enerjiyide kandilinizi kutluyorum saygılar.
    Cevapla
  • SevenlerKavuşmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı kandiller 2001 yılı idi ozamanlar Bingölde idim askerdim tertip sevdalanmış İzmirden aileside gelmişti akraba dışına gelin vermiyoruz deyince kısmet olmamış inanın çok sevmişler birbirlerini hepimiz üzüldük adeta yıkıldı rahmetli dedem Vanlı rahmetli nenemKayseriPınarbaşılı anlatılana göre babası karşı çıkmış dedeme dedemde KayseriPınarbaşına gidiyor yuva kurmuşlar insan sevdiğiyle mutlu olmazmı.Hayırlı kandiller dilerim.
    Cevapla
  • Sınavdayız 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın büyüklerim Rabbimizin sonsuz hikmeti var heran gönüllere yesir eden kudret sevdiğim büyüğüm ailevi dertlerden dolayı alkole yönelmişti yuvası dağılmış evlatlarına hasret bir gün abi nasılsınız sordum devamında dini kitapları okuyorum alkolede tövbe etmiş ne güzel abi yuvanız tekrar toparlanır gayretle neden olmasın hayat sınav önemli husus hataları görebilmek mevlit kandilinizi kutlarım hayırlara vesile olmasını dilerim.
    Cevapla
  • SizleriSeviyorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyamızda barış huzur sevgi ile yaşam hakim olsun ülkemizi milletimizi Allah şer güçlerden fikirlerden korusun evlerimizde rızık sağlık esenlik birliktelik daim olsun işlerimiz hayırlı olsun hastalarımız şifalar bulsun ebediyete gitmiş sevdiklerimize Allahtan rahmet dilerim hayırlı kandiller olması dileğiyle saygılarımı arzediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!