CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sıhhiye Halk Pazarı'na sabah baskını!

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Çankaya Belediyesi sabah baskınıyla Sıhhiye halk pazarını hukuksuzca tebligatsız boşaltmaya kalktı. Belediye, plana göre pazar yerini kaldırıp yerine sağlıkçı heykeli dikecek.

GİRİŞ 09.10.2022 11:26 GÜNCELLEME 09.10.2022 14:21
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Bu sabah 10.00 sularında belediye zabıtalarının yıkım emriyle pazara geldiği, pazarcıları zorla alandan çıkarmaya çalıştığı öğrenildi.

Bir yandan işlerini yapan, diğer yandan nöbet tutan pazarcılar, aralarında ABB Fen İşleri Daire Başkan Yardımcısı ile Çankaya Belediyesi Zabıta Müdürü’nün de bulunduğu belediye ekiplerini pazara sokmadı. 100 kadar zabıtayla küçük çaplı bir gerginlik yaşayan esnaf pazarı boşaltmadı, ekmek teknesine dokundurtmadı.

Nöbete katılan Ankara Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Recep Ayhan, kararın hukuksuz olduğunu, belediye meclis kararına dayanan bir tebligat olmadan pazara müdahale edilemeyeceğini belirtti. Ayhan’ın uyarılarının ve pazar esnafının kararlı duruşunun ardından belediye ekipleri çekilmek zorunda kaldı.

Pazar esnafının belediye ekiplerine direnen eylemine Vatan Partisi de destek verdi. Vatan Partisi yöneticileri esnafla omuz omuza zorbalığa karşı çıktı. CHP’li belediyelerin zorbalığına yoldan geçen vatandaşlar da tepki gösterdi. Esnafın nöbeti sürüyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 108
  • Addem 1 yıl önce Şikayet Et
    Alın size chp
    Cevapla
  • Ragip 1 yıl önce Şikayet Et
    Hee 10 numara işte...
    Cevapla
  • Blnt 1 yıl önce Şikayet Et
    Heykel önemli heykel bu ülkede ilk önem arz eden meselemiz Heykel yapilsin ki 100 bin liralık faturayı 10 milyon olarak gosterip pkk ya diyet parası gönderilsin
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet Ankara lılar nasıl başkanınız iyi mi daha bu günlerinizi arar olacaksınız birde Mansur yavaşa ülkeyi emanet edecekler Ankara’ya bunu yapan ülke eline geçerse ne yapar Allah bilir Rabbim bunlara iktidar yüzü göstermesin inşaallah
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Helvadan yapın bari acıkınca yersiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamların yaptığı tek hizmet! olan heykelleri !engelliyorsunuz ne kadar ayıp
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi