Kadir Gecesi içki içip skandal paylaşım yapan kişiye 3 ay 22 gün hapis cezası

Kadir Gecesi'nde sosyal medya hesabından alkollü içki içerek çektiği fotoğrafı 'Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin' yazarak paylaşan Onur T. hakkında 3 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Kadir Gecesi içki içip skandal paylaşım yapan kişiye 3 ay 22 gün hapis cezası
Kadir Gecesi içki içip skandal paylaşım yapan kişiye 3 ay 22 gün hapis cezası
GİRİŞ 10.10.2022 14:09 GÜNCELLEME 10.10.2022 14:09
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Sanık Onur T. ile arkadaşlarının bir restoranda alkol aldıkları ve sanığın arkadaşlarıyla birlikte çekildiği içkili fotoğrafı 'Kadir gecesi özel, Rabbim kabul etsin' şeklinde yazı yazarak sosyal medya hesabından 27 Nisan 2022’de paylaştı. Paylaşım sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame düzenlendi. Sanık Onur T. hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.



İstanbul Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi basit yargılama usulüyle duruşma açmadan, dosya üzerinden yargılama yaptı. 

Mahkeme kararında, sanık Onur T.'nin savunmasında suça konu sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu, paylaşımı kendisinin yaptığını, aşağılama amacının olmadığı, olayların bu aşamaya gelmesinden üzgün ve pişman olduğunu söylediği belirtildi. Kararda Sanık Onur T.'nin 'Kadir Gecesi özel, rabbim kabul etsin' içeriğindeki paylaşımın İslam dininde kutsal sayılan değerleri aşağılama niteliğinde olduğu, sanığın fiilinin toplumun birlikte yaşama duygusuna zarar verme ve toplumsal barışı bozmaya elverişli olduğu belirtildi. Sanık Onur T. hakkında 'Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 3 ay 22 gün hapis cezası verildi. Mahkeme sanığın sabıkasız olduğunu dikkate alarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 141
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadarcık ceza veren hakime hakkımız helal değildir
    Cevapla
  • biz osmanlıyız 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye söylesinler inançlı insanlar farklı inananların inançlatıyla dalga mı geçiyor. Ne biçim bir karşı tavırdır bu. Misafir yorumcu dalga geçenlerden bahsediyor. İnsnçlarla alay mı efilsin yani. Ne saçmalamışsın sen.
    Cevapla
  • biz osmanlıyız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçmalıyorsun. Konuşmalar vat orda konu o.
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok yazık bu ne biçim bir ceza. Kaldıki ceza açıklanması ertelenmiş bilmem nee... Allahın Kanunları ile hükmetmezseniz olacağı budur. Çok üzgünüm. Böyle kararlar yeni provokatif eylemlerin teşvikidir resmen vesselam...
    Cevapla
  • Atila 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüntüler islam ve dinimize hakarettir bunlar kaç gün yatarlar 112 gün mü yazık yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti
İsrail Savunma Bakanı, karşılıklı esir takası mutabakat taslağını destekledi iddiası