Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Goussainville Ulu Cami'nin temel atma törenine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa'da Goussainville Ulu Cami'nin temel atma törenine katıldı.

GİRİŞ 10.10.2022 22:50 GÜNCELLEME 11.10.2022 10:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başkent Paris'in yakın banliyösü Goussainville kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ulu Cami'nin temel atma törenine katılan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, "Kim ki Allah için bir mescit, bir cami yaparsa, Allah da onun için cennette benzeri bir makam nasip eyler." hadisini hatırlattı.

Erbaş, "Ben 28 sene önce Fransa'ya gelmiştim, o günün şartlarında çok az yerde camilerimiz vardı. Bugün elhamdülillah pek çok yerde çok güzel camilerimiz var." ifadesini kullandı.

Ali Erbaş, Türkiye'deki cami sayısının da 90 bin olduğunu söyledi.

Osmanlı ve Selçuklu döneminde Müslümanlar ve Hristiyanların bir arada yaşadığına işaret eden Erbaş, "Farklı inançlarının bir arada yaşama tecrübesinin en tipik örneklerinden birisi Anadolu'dur." dedi.

Erbaş, konuşmasının ardından törene katılan Türklerle bir süre sohbet etti.

BAŞKAN ERBAŞ İZCİLİK KAMPINDA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransa'nın Corbeil Essones kentinde din görevlileri ve Uluslararası İlahiyat Programı (UİO) öğrencilerine yönelik izcilik kampının açılışını yaptı.

Erbaş, Paris Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve Türkiye İzcilik Federasyonunun (TİF) ortaklaşa düzenlendiği kamp alanındaki açılış sırasında yaptığı konuşmada, "İnşallah izciliğin kurallarına göre hocalarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, gençlerimize liderlik yapma noktasında, rehberlik yapma noktasında en güzel şekilde onlara sahip çıkarlar. Gereken altyapıyı öğrenirler." ifadelerini kullandı.

İzciliği çok önemsediklerini ve gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirten Erbaş, Müslüman olarak iyilikleri emretmenin ve kötülükleri menetmenin en önemli vazifelerinden biri olduğunu anlattı.

Erbaş, izcilik faaliyetinin bunun için en iyi vesile olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Paris'te ilk defa düzenlenen kamp, 7 gün 6 gece sürecek. Erbaş, ayrıca Corbeil Essones'de DİTİB'e bağlı Hz. Ömer Camisi'ni ziyaret etti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanrıların cirit attığı filmlerle büyüyen gençlikten tanrılara inanmalarını beklemeyin. Hele hele 'Tanrı' demek 'Allah' demektir derseniz bu gençler ateist olur karşınıza çıkar. Allah'ın eşi ve benzeri yoktur. Eşi ve benzeri olmayan bir şeyi başka şeylerle sınıflandıramazsınız, çünkü o zaten tektir, tek olan şey sınıflandırılamaz. Gençler aptal değil, filmlerde gördükleri tanrılara tapılmayacağını biliyorlar. Türkçe ezan okunduğunda Allah yerine Tanrı dediler ama Allah özel isimdir ve dil değişse de özel isimler değişmez. Allah Arapçada da Türkçede de Allah’tır. Kelime oyunuyla Allah’a tanrı denilemez. Bu konuda Diyanetten ‘Allah ile ‘Tanrı’ları birbirinden ayıracak bir açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    çirkin olan zinaya, kulağa hoş gelen yasak Aşk diyen küreselcilerden böyle şeyler bekleme.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah’ı tanrılar sınıfından çıkarmadığınız, tanrı demek Allah demektir dediğiniz sürece, her inancın tanrısı var, bizim tanrımız da Allah'tır dediğiniz sürece gençler ateist olmaya devam eder. Çünkü gençler tanrıların başrolde olduğu yüzlerce film ve çizgi film izleyerek büyüdüler. Allah da o tanrılar gibiyse buna inanmak saçmalıktır diye düşünüyorlar. Gençlerin bu gün duymak istediği şey; 'Biz bütün tanrıları reddediyoruz, hiçbirine inanmıyoruz, biz hiç bir tanrıya benzemeyen, esmalarıyla kendini tanımlayan Allah'a inanıyoruz.’ Allah'ı tanımak istiyorsanız esmalarının manalarını okuyun. Eşi benzeri olmayan, zaten tek olan Allah'ı ‘Tanrılar’ başlığı altında bir yere koyamazsınız.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah (cc) razı olsun kardeşim...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?