Atalay Taşdiken imzalı film 'Hara' 14 Ekim'de izleyiciyle buluşacak

Heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Senaryosunu ve yönetmenliğini unutulmaz eserlere imza atan Atalay Taşdiken'in üstlendiği 'Hara' filmi 14 Ekim'de vizyona giriyor.

GİRİŞ 11.10.2022 16:57 GÜNCELLEME 11.10.2022 16:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Senaryosunu ve yönetmenliğini Atalay Taşdiken'in üstlendiği 'Hara' filmi 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda sinemaseverlerle buluşmuştu.

HARA FİLMİ 14 EKİM'DE VİZYONA GİRİYOR

Başrollerini Serkan Ercan, Nehir Erdoğan, Dolunay Soysert ve Isabella Haddock'ın paylaştığı Atalay Taşdiken imzalı "Hara" filmi Hara filmi 14 Ekim'de vizyona giriyor.



TAŞDİKEN: SEYİRCİ DOSTU BİR FİLM

"Kızkardeşim"" ve "Meryem" filmleriyle adından söz ettiren yönetmen, senarist ve yapımcı Atalay Taşdiken, Hara'nın seyirci dostu bir film olduğunu belirtti.

Sanatın "karamsar olmalı" gibi klişenin içerisine sıkıştığını anlatan Taşdiken, "Bundan çıkmamız lazım. Bu filmi yarışmaya seçmeye değer bulan ön jüriye teşekkür ediyorum. Sinema yapmakla ilgili derdim insanların kalbine dokunmak, insanlara ulaşmaktı. Karamsar bir dünyanın içinde umarım karşılığını alabiliriz." diye konuştu.



TAŞDİKEN: BİR BÜTÜN OLABİLMEYİ SEYİRCİYE HATIRLATMAK İSTEDİM

Hikayenin temel motivasyonunun aile üzerine kurulu olduğunu aktaran yönetmen Taşdiken, "Aile derken de sadece kan bağıyla olan aile değil. Toplumları ayakta tutan, gelenekleri yaşatan temel yapılardan birisidir aile. Günümüzde çok büyük bir saldırı ve taarruz altında aile. Hatta, 'Aile aslında insanın derdidir, en büyük problemidir' noktasına kadar geldi. Aile bizi, toplumu bir arada tutan öğelerden birisidir. Ortak değerler üzerinde hareket etmeyi ve bir bütün olabilmeyi seyirciye hatırlatmak istedim" dedi.



ROL ALAN OYUNCULAR FİLMİ İLK DEFA SEYİRCİYLE İZLEDİ

Filmin oyuncuları Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında söyleşi gerçekleştirdi.

Oyunculardan Nehir Erdoğan, sette çekimlerin çok iyi olduğunu, keyifli geçtiğini ve filmi ilk defa seyirciyle izlediğini ifade etti.

Dolunay Soysert de salgın döneminde herkesin birbirinden korktuğu, dokunamadığı bir süreçte sevgiyi hatırlatmak, insanların kalbine dokunmak istediklerini söyledi.



ROLÜ İÇİN 6 AYDA TÜRKÇE ÖĞRENDİ

Isabella Haddock da ekipte yer aldığı için mutlu olduğunu, Amerika'da yaşadığını, altı ayda Türkçe öğrendiğini aktardı.

Filmin yönetmeni Atalay Taşdiken, genç oyuncu Isabella Haddock'un, ilk görüşmelerinde Türkçe bilmediğini, 6 ayda çevrim içi derslerle Türkçe öğrendiğini söyledi.

HARA FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Beste, babasının veteriner olmasının etkisiyle atlarla iç içe bir yaşam sürdürmektedir. Ancak çiftliğin yeni patronu, çiftliği kapatmaya karar verir ve atlar teker teker satılmaya başlar. Beste için sarsıcı olan bu süreçte, anne ve babası da ayrılma kararı alınca genç kız hem sevdiği at Turagay'ın satılması hem  ailesinin ayrılma kararı ile çıkmaza girer. 13 yaşındaki Beste, bu zor günleri yalnızca sevgi ve inançla aşabilecektir.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmek, sevmek, inancı tatbik etmek gerek. Bunun için Allah'a cc ve Peygamber'ine sav teslimiyet tam olmalı.
    Cevapla
  • BAYRAKLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgi inanç iman.. sinemada görmek istediklerimiz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Türkiye, Mısır ve Irak'tan sürpriz hamle! Yeni dönem başlıyor