Selanik-İzmir seferini yapan ilk gemi İzmir Limanı'na yanaştı

İzmir ile Yunanistan'ın Selanik şehri arasında yapılacak seferler kapsamında "Smyrna di Levante" adlı ilk ropax (araç ve yolcu taşıyan gemi) İzmir Limanı'na ulaştı.

GİRİŞ 12.10.2022 02:11 GÜNCELLEME 12.10.2022 11:27
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Selanik'ten dün akşam hareket gemi sabah saatlerinde limana demir attı.

Üzerinde Türk ve Yunan bayrakları ile Türkçe ve Yunanca "İzmir- Selanik Dostluk Hattı" yazısı bulunan gemi ile 119 yolcu, 2 tır, 5 otomobil, 2 motosiklet geldi.

Seferleri gerçekleştirecek Levante Ferries denizcilik şirketinin Türkiye Temsilcisi Serap Biçer, gazetecilere iki şehir arasındaki gemi seferleri için sürecin 2016 yılında iki devlet nezdinde resmiyet kazanan süreçle başladığını kaydetti.

Deneme seferi nitelikli ilk gemi için gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Biçer, 160 metre uzunluğundaki geminin 948 yolcu, 315 otomobil ve 60 tır kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

Geminin esas faaliyetinin turizmden ziyade ticari olduğunu aktaran Biçer, "Kara yolu taşımacılığını deniz yolu taşımacılığına aktarabilmek amaçlanıyor. Hem karbon emisyon oranlarını azaltmak hem sınır kapılarındaki bekleme sürelerini kısaltmak hedefleniyor." diye konuştu.

Gemi üzerindeki "Dostluk hattı" ifadesinin geminin sadece ticari değil aynı zamanda turistik tarafını da gösterdiğini dile getiren Biçer, seferlerin tek gemiyle başladığını, yaz kış devam edeceğini, talebe bağlı olarak ikinci bir geminin de gündeme geleceğini söyledi.

Geminin kaptanı Christos Moraitis de İzmir'e ilk kez geldiğini, yolculuğun rahat geçtiğini anlattı.

İlk seferin yolcularından Mehmet Berberoğlu da İstanbul'da yaşadığını, kara yoluyla birkaç gün önce Selanik'e geçtiğini, seferi öğrenince gemiyle dönmek istediğini kaydetti.

Hattı deneyimlemekten keyif aldığını aktaran Berberoğlu, "Eşimle birlikte geldik. Müthiş bir gece geçirdik. Gemi muhteşem. Böyle bir feribot deneyimim hiç olmadı." diye konuştu.

Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 19.00'da Selanik'ten İzmir'e sefer yapacak ropax, salı, perşembe ve pazarları ise saat 19.00'da İzmir'den Selanik'e dönecek. 12-13 saat süren seferler için yolcu biletlerinin tek yönlü 80 avro, gidiş dönüş 150 avro olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • sedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki Yunana eğlenmeye giden kanı bozuklara küçük taşıtlar yetmemiş şimdi de devasa gemiler mi tahsis ediliyor. Bu döviz kıtlığında Yunan adalarına eğlenmeye gidenler, Selanik'e gidenler vatan haini değil de nedir.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan dan kimse gelmiyor ama İzmir halkı akın akın Yunanistan a gidiyor acaba neden
    Cevapla
  • Çorumlu 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanda yaşayan yahudilerle izmirde yaşayan yahudilerin buluşması
    Cevapla
  • neco 1 yıl önce Şikayet Et
    tunç soyer le papazoğlunun akrabaları gelmiş
    Cevapla
  • Direkt 1 yıl önce Şikayet Et
    Denizci millet değiliz.Deniz bizim millet için kuma yatıp denize girip 10 metre kulaç atmaktan ibaret.Denizlerimizi kullanamıyoruz.İzmir den İstanbula gidecek veya antalyaya veya Karenize kıyı kentlerimiz arasında yolcu taşıyan gemimiz var mı.bir tane bile yok.Akdeniz de veya okyanusta Tur yapacak bayrak gösterecek kruvaziyer yolcu gemimiz var mı,o da yok.Hal böyle olunca adalar bize uzak,deniz bizden uzak,biz denizden uzak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı