Diyarbakır'da 'Sondaj' operasyonu! Tam 70 ton! Tutuklamalar peş peşe

Son dakika haberine göre Diyarbakır'a Emniyet ekipleri, boru hatlarından ham petrol çalan silahlı suç örgütüne 2 ay süren takip sonrası operasyon düzenledi. Yakalanan 10 kişi tutuklandı.

GİRİŞ 14.10.2022 14:04 GÜNCELLEME 14.10.2022 17:28
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'dan gelen son dakika haberine göre petrol boru hatlarından çeteye Emniyet ekipleri 'dur' dedi.

 Asayiş Şube ekiplerinin operasyonuyla şebeke çökertildi. Operasyon kapsamında 16 şüpheli gözaltına alınırken, yaklaşık 70 ton ele geçirildi.

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Boru hatlarından çaldıkları petrolü, ağaçlık bölgede oluşturdukları depolama alanında saklayan silahlı suç örgütüne 'Sondaj' operasyonunda gözaltına alınan 16 şüpheliden 10’u tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, organize olarak, şirkete ait boru hatlarından ham petrol çalan silahlı suç örgütüne yönelik 2 aylık çalışma yaptı. Takip sonucu varilleri ham petrolle doldurup, dikkat çekmemek için ağaçlık bölgede oluşturdukları depolama alanında saklayan şüphelilere 12 Ekim’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 'Sondaj' adlı operasyonda, 1'i otobüsle kaçmaya çalışırken yakalanan örgüt lideri dahil 16 şüpheli, gözaltına alındı. Aramalarda ise çok sayıda silah ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10’u, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Diğer şüphelilerin işlemleri ise devam ediyor

2 AYLIK TAKİP SONRASI DEŞİFRE OLDULAR

Silahlı suç örgütü 2 aylık takip neticesinde deşifre edildi. Petrol borularına hazırladıkları düzenekleri yerleştirerek özel bir vanayla, hattın dışına petrol akışını sağladılar.

Varilleri ham petrol ile doldurarak gizli depolara naklettiler. Dikkat çekmemek için ağaçlık alanda depolama alanı kurdular.

BASINÇTAKİ DEĞİŞİKLİK ELE VERDİ

Diyarbakır'daki petrol kuyularından çıkarılan petrol özel bir şirkete boru hatları vasıtasıyla tesiste toplanıyordu. Arıtma tesisindeki mühendisler basınçtaki değişikliği fark etti

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlıktan çıkartıp sınır dışı edeceksin, Türkiye'deki mal varlıklarının hepsine el koyacaksın bak bakalım 1 seneye kalıyormu kamu malını çalanlar..
    Cevapla
  • DERVİŞBABA 1 yıl önce Şikayet Et
    Tepelerine benzin döküp yakın gitsin
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaklaşık 750 bin tl eder 70 ton ham petrol. 750 bin tl zarara uğratmışlar devleti
    Cevapla
  • Murat 53 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah korkusu olmayan herşey yapar. Kul hakkını kul ile helalleşerek halledebilirsin de kamu hakkını nasıl ödeyeceksin? 80 milyon insanla nasıl helalleşeceksin? Devlet malını çalmak nedir? Aboneliğim gecikecek diye öncesinde kullandığım suya bile saat bağladım hak geçmesin ne yazdıysa ödeyeyim diye.. Kağıt olsa çöpe atmam elektrikleri söndürürüm vs vs İnsan üç kuruş için ahiretini satar mı? Ölüm var kabir azabı var cehennem var. Belki de sonsuza dek yanmak var. Bunlar şaka geliyor ama değil. Aklı olan çalmaz çırpmaz, Allah'tan korkar. İyi insan zaten bunu içine sindiremez.
    Cevapla
  • Fakir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmasınlar bu gibi hırsızlıklar doğu ve güneydoğu oluyor. Ağrı belediye başkanı Savcı Sayan su faturalarının ancak yüzde10'nu tahsil edebiliyoruz diyor, insanı insan yapan vicdanıdır haysiyetidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak