Günlüğü 700 TL'den kiralıyorlardı: Valilik harekete geçti!

Adana'da, valilik kararıyla kaldırılması gerektiği bildirilen, Seyhan Baraj Gölü’ndeki dubalar üzerine inşa edilen ve günlüğü 700 liradan kiralanan yüzen barakalar, kıyıya çekilmeye başlandı.

GİRİŞ 12.10.2022 10:22 GÜNCELLEME 12.10.2022 10:45
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kentin tam ortasında kalan ve çevresindeki yeşil alanlarla yazın cazibe merkezi olan Seyhan Baraj Gölü’ne resmi izin alınmadan yapılan baraka evlerin oluşturduğu kirlilik, DHA tarafından gündeme getirildi.

Göl üzerinde çeşitli etkinlikler yapmak isteyen küçük gruplar için internet üzerinden günlük 700 TL'ye kiraya verilen barakaların sayısının her geçen gün artması üzerine Adana Valiliği, devreye girdi. Valilik, 25 Ekim'e kadar barakaların kaldırılması için sahiplerine süre verdi.



'YASAL DAYANAĞI YOK'

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, barakaların verilen süreye rağmen kaldırılmaması halinde ekipler tarafından kaldırılacağı belirtilerek, "Seyhan Baraj Gölü’nde, çevre ve görüntü kirliliğine yol açan bu baraka tarzı evlerin hiçbir yasal dayanağı yoktur. Ayrıca bu evler, vatandaşlarımızın can güvenliğini de tehlikeye düşürmektedir. Bu gerekçeler doğrultusunda bu barakaların kaldırılması için valiliğimizce sahiplerine 25 Ekim’e kadar süre verilmiştir. Bu süre zarfında yüzen evler, Seyhan Baraj Gölü’nden sahipleri tarafından kaldırılmadığı takdirde kamu gücü kullanılarak kaldırılacaktır" denildi. 



İLANLAR KALDIRILDI

Açıklamanın ardından göldeki yüzen barakaların bazıları, kıyıya çekilmeye başlandı. Göldeki barakalarda azalış görüldü. İnternetteki 'kiralık' ilanlarının kaldırılması da dikkat çekti.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Vatan Sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yasal zemin hukuki dayanak, teknik doğru bir altyapı ile kiraya verilebilir akıllı bir yol, hemen kötü yaklaşılmamalı. Ama hiç kimsede kafasına göre iş yapıp bundan nemalanmamalı. Girişimcilerin ticari manada desteklenmeli. Bize böyle beyinler lazım.
    Cevapla
  • fena fikir değil 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında güzel bir düşünce. Ama öyle derme çatma barakalarla olmaz. Birisi düşüp boğulsa hesabını kim verecek? Belirli bir kalitede ve standartta yapılsa, kurallı denetimli bir şekilde uygulansa değişik bir tatil seçeneği olur.
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sakarya’da Sapanca gölü nde de çok var aynı zamanda gölde yasak olan benzinli motorlarda çok fazla
    Cevapla
  • misafir8 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyenin buradan rüşveti ne kadarmış. Duba kaldırılacakmış. şu devleti ortaçağdaş yargıdan biri kurtarsın. herşey yapanın yanına kar kalıyor.
    Cevapla
  • adil poyraz 1 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki zeka ileri ama maalesef biraz fazla ileri.. kontrol edebilsek ortaya güzel işler çıkacak. Anadolu zekası ile devletimizin düzenleme kabiliyetini birleştirmek lazım.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde zeka sorunu yok. akıl problemi var ... akıl için bilgi gerekir ve öğrenmeyi seven bir millet değiliz. günü kurtarma derdindeyiz. bu da bizi sebep sonuç ilişkisi kuramayan yani üretemeyen yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi