Bahçeli talimat verdi: Türkeş’in memleketine Cemevi yapılıyor!

MHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Alparslan Türkeş’in memleketi Kayseri Pınarbaşı’nda Bahçeli'nin talimatıyla cemevi inşasına başlandı. Çalışmalarda sona gelinirken, cemevinin 15-20 gün içerisinde hizmete gireceği öğrenildi.

Bahçeli talimat verdi: Türkeş’in memleketine Cemevi yapılıyor!
Bahçeli talimat verdi: Türkeş’in memleketine Cemevi yapılıyor!
GİRİŞ 13.10.2022 07:17 GÜNCELLEME 13.10.2022 09:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Aleviler ve talepleri konusunda yakından ilgilenen Devlet Bahçeli, her fırsatta alevi vatandaşların yanında olduklarının altını çiziyor. Bahçeli son olarak Alparslan Türkeş'in memleketi Kayseri Pınarbaşı'na bağlı Eskiyassıpınar köyünde cemevi yapılması talimatını verdi.

Bunun üzerine hemen harekete geçtiklerini vurgulayan Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu, Türkeş'in memleketine yapacakları cemevinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını kaydederek, çevre düzenlemesiyle birlikte toplam 3 bin 840 metrekare alan üzerinde bina inşaatı yapıldığını bildirdi. Cemevi çalışmalarına yaklaşık bir buçuk ay önce başlandığını belirten Uzunluoğlu, "40 günde inşaatı bitiriyoruz. 15-20 güne kadar açılışı yapacağız" ifadesini kullandı.

AYRIM YAPMIYORUZ

Bahçeli'nin ayrıca il ve ilçe belediye başkanlarına Alevi vatandaşların bulunduğu yerlere yeni cemevi yapılması konusunda da tavsiyelerde bulunduğu öğrenildi. Bahçeli, başkanlara alevi vatandaşların her zaman yanında olunmasına önem vermeleri gerektiğini iletti. Başkan Uzunluoğlu, "Genel başkanımız yurttaşlar arasında ayrım yapmadığını her zaman dile getiriyor. Bahçeli'nin grup toplantısında 'Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir' ifadesi de bunun bir göstergesidir. Onun tavrı tüm ülkücülerin tavrıdır. İmkanlar nispetinde camilere nasıl bakıyorsak cemevlerine de aynı bakış açısıyla bakar, yenilerini yaparız. Türkeş'in de Aleviler ile ilgili hassasiyeti aynıydı. Bizler de onlardan öğrendiğimiz her şeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Aile danışmanı 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem ayrımcılık yapılmıyor o halde islamı anlatmak ve yaymak için hayatlarını ortaya koyan (geleceğimizi teslim edeceğimiz gençliği ateizmin elinde kurtarmak için can siperane mücadele eden) binlerce üniversite mezunu ve ilim irfan sahibi insanlarında kaldığı evler finanse edilsin. Edilsinki! kahraman türk gençliği ecdadının vizyonunu anlayıp misyonunu sırtlanabilecekleri ortamlara daha çok teveccüh etsinler.
    Cevapla
  • zort 1 yıl önce Şikayet Et
    şaka mı bu. insan hayırlı bişey yaptırır cezaevi nedir?
    Cevapla
  • iso 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah yarın bir gün bu cem evleri propaganda evlerine dönüşmez. normal alevi vatandaşlar bunu yapmaz ama içlerine sızan fitnecilere dikkat etmek lazım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizler vatanini ve milletine bagli insanlariz bizi gecte olsa anladiniz bizi böyle seyler hep ileriye tasiyacak Vatanseverlik budur
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkeş’in memleketi Kıbrıs değilmiydi
    Cevapla
  • Realite 1 yıl önce Şikayet Et
    Alp-arslan Türkeş Kayserilidir.Necmeddin Erbakan Adanalidir.
    Cevapla
  • ANADOLUNUN SESİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Kayseri'de Kıbrısa gitmiş Babası.Türkeşin.
    Cevapla
  • şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    kayseriden kıbrısa göçetmiş ailesi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyanet'in toplumdaki imajı ortaya çıktı!
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..