YTB kardeş topluluklara yönelik bilimsel araştırmaları destekliyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından hayata geçirilen Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Programı’nın (BESKAP) ikinci dönem başvuruları devam ediyor.

YTB kardeş topluluklara yönelik bilimsel araştırmaları destekliyor
YTB kardeş topluluklara yönelik bilimsel araştırmaları destekliyor
GİRİŞ 13.10.2022 10:27 GÜNCELLEME 13.10.2022 10:27

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Beşeri ve Sosyal Kalkınma Araştırmaları Programı (BESKAP)  ile kardeş soydaş ve akraba topluluklara yönelik kapsamlı bilimsel araştırmaları destekliyor. 15 Haziran 2022 tarihinde başlayan başvurular 15 Kasım 2022 tarihine kadar devam ediyor. Programa Türkiye ve yurt dışından hem bireysel hem de ortak başvurular kabul edilecek.  

Programla birlikte aynı zamanda Türkiye ve yurt dışındaki araştırmacıların yapacağı ortak başvurularla ikili ve çoklu akademik ağların geliştirilmesi hedefleniyor. Bunun yanında tamamlanmış araştırmaların daha geniş kitlelere ulaştırılması da sağlanacak.   
Kurumsal Ayrımcılık, Anadil Eğitim Hakları, Eğitimde Fırsat Eşitliği, Sivil Toplum Araştırmaları, Medya Analizleri,  Sosyolojik ve Demografik Araştırmalar ve Türkiye Mezunları başlıkları ise öncelikli başvuru konuları arasında yer alıyor.  

Programla ilgili detaylı bilgiler ve başvuru formları http://ytb.gov.tr/beskap/  adresinde bulunuyor. Soru ve görüşler için de beskap@ytb.gov.tr adresi üzerinden iletişime geçiliyor.  

 

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı