Kira zammına sinirlendi, oteli ateşe verdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, iddiaya göre otel sahibinin bar işletmesine kira zammı isteğine kızan kiracı, motorundan çektiği benzinle bardaki masa ve sandalyeleri ateşe verdi, oteli yaktı.

GİRİŞ 14.10.2022 13:37 GÜNCELLEME 14.10.2022 14:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Olay, bu sabaha karşı 03.00 sularında Siteler Mahallesi 209 sokakta bulunan 30 odalı bir otelde meydana geldi. Alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda acil yardım ekibi, önce otelde konaklayan 2'si çocuk 12 kişiyi odalardan tahliye ederek hastaneye sevk etti. Hastanede tedavi altına alınan turistlerin dumandan etkilendiği, sağlık durumlarında hayati tehlike olmadığı bildirildi. İtfaiye ve TOMA'lar ile kontrol altına alınan otel yangınında otel kullanılamaz hale geldi.
OTEL SAHİBİNE KIZDI, BENZİNLE OTELİ YAKTI

Yangın ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Otelin bar kısmında kiracı olan M.O. (30) isimli şahsa ulaşan ekipler yangını M.O.'nun çıkardığını tespit ederek gözaltına aldı.
İddiaya göre, otelin bar kısmında İ.A. isimli arkadaşı ile ortak olarak kiracı olduklarını belirten M.O. verdiği ifadede, kiraladıkları işletmenin otel sahibi olan Y.K.'ye sürekli kira zammı istediği için kızarak motorundan benzin çektiğini, amacının sadece sandalye ve masaları yakmak olduğunu, otelin yanmasını asla istemediğini ve çok pişman olduğunu belirterek ,yangını çıkardığını itiraf etti.

"HERKESİ KURTARDILAR"

Yangın esnasında yan otelde konaklayan Mehmet Sıtkı Kılıç, gece olayın gürültüsü ile uyandığını ifade ederek, "Balkondan dışarı baktığımda insanların burada toplandığını, itfaiye polis araçlarını gördüm. Ben de aşağıya indim, elektrikler kesilmişti. Merdivenlerden aşağıya yürüdük. Sanırım restoran bölümünde yangın çıkmış. Dumanlar bizim tarafa da gelmişti. İtfaiye zamanında müdahale etti. Herkesi kurtardılar, herhangi bir sıkıntı oluşmadı" dedi.

Yangın sırasında birlikte oldukları belirlenen iki İngiliz vatandaşı kadın ile ortağı İ.A. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, M.O.'nun emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bilgisi edinildi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10
  • ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    insanlar delirdi. herkes adalet diyor ama gidip de en işlek caddede kira hakkı neyse onu isteyenr bile tepki var. kardeşim kimse her yaptığı işten karlı çıkacak diye bişey yok. Batmak, kapatmak bu işin cilvesi, kabullenmek lazım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kiralarda adaleti sağlayamazsa devlet böyle olur herşeye yüzde 400 zam mülk sahibi yüzde 25 zam oldu normal zamanda olsa tamam. 1000 TL oturduğu ev kirası 7000 e çıkmış ben 1250 TL ye oturucam derse bu kul hakkıdır her yasal hak helal değildir . 7000 e çıkartmasa bile 3500 olmalı mülk sahibi ve klracı mutlaka helalleşmeliler
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    1-) Öfke ile kalkan zarar ile otururmuş. 2-) Kira sözleşmeleri mutlaka noter eşliğinde yapılmalı. Mal sahibi kafasına göre değil yasanın belirlediği zam oranlarının üzerine çıkamamalı. Kontratlar en az 3 yıllık olmalı. Hükümet bu kiralama işlerine bir çekidüzen getirmeli.
    Cevapla
  • Tr61 1 yıl önce Şikayet Et
    Cahil cahil konuşmayın 1 senede kontrat yapsan 11 sene geçerli, burda devlet adil olmalı iki tarafada. Kiracı istediği an iptal ediyor ev sahibi 11 sene bekliyor böyle adalet olur mu?
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    ev sahipleri belki aklını başına alırlar yoksa birileri akıllarını başından alır.içeride oturan kiracının kirasını 2 kat 3 kat arttıranlar var kanun yok kanun her defasında bir açık kapı buluyorlar.bu anarşinin tek sebebi güzelim kanunlarımız.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ev sahipleri ayağınızı denk alın demeye getirmiş!..;)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları