İstanbul'da polis ekipleri 85 kaçak göçmeni yakaladı

İstanbul’da polis ekiplerince düzenlenen denetimlerde, toplam 85 kaçak göçmen yakalanırken, bu kişilere evini kiraya veren 8 kişiye idari işlem yapıldı.

GİRİŞ 18.10.2022 17:15 GÜNCELLEME 18.10.2022 17:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince “Göçmen Kaçakçılığı” suçu ile ilgili Zeytinburnu ilçesinde bir dizi denetim gerçekleştirildi.

Dün Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde yürütülen denetimlerde, çoğunluğu Orta Doğu ve Asya kökenli 85 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.

EVLERİNİ KİRAYA VEREN 8 İKAMET SAHİBİ GÖZALTINDA

Muhafaza altına alınan kaçak göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, denetimler çerçevesinde söz konusu göçmenlere evlerini kiraya veren 8 ikamet sahibi gözaltına alındı.

Ev sahiplerine “Günübirlik Kiralama” suçundan idari işlem yapılırken, yakalanan 85 şahısla ilgili sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı duyuruldu.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul İkiteli ye gelin ,İkitelli ye,sokağımın başındaki tekstil fabrikaları kaçak çalışan mülteci kaynıyor,hemde çocuk yaşta ,ufacık mülteci gençleri günde 10 -12 saat sigortasız boğaz tokluğuna çalıştırıyorlar.denetim diye birşey yok bizim orda,adam son sürat motorun arkasına takmış kasayı plaka yok,hurdacılık yapıyor,kaç tane birden hemde.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    bu hudutlarda görev yapanları mahkemeye verin bu nasıl nöbet hudut namustur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'a kadar elini kolunu sallayarak gelmişseler ki,gelmişler ne kadar her tarafımız açık demektir. Bunları içinde tererist olma ihtimalide var.Ta Ağrı'dan buraya kadar nasıl oluyor da yakalanmıyorlar.
    Cevapla
  • kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    ulkemize kacak giren vizesiz giren boyle yakalanip kovulmali cok guzel haber allah devletimizden razi olsun
    Cevapla
  • ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    tek tek gelmişlerdi tek tek yakalandılar tabi bu insanla içeri girerken serbest çıkarken kaçak oluyor ne hikmetse
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...