Yaşar Kaspar: İşçiyi tehdit ettiler!

Belediye-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar yaptığı basın açıklamasında, 28 Eylül 2022 Çarşamba günü akşam 16.30'da Fındıklı Belediye Başkanının yapmış olduğu toplantıda üyelerin tehdit edildiğini söyledi.

GİRİŞ 18.10.2022 18:52 GÜNCELLEME 19.10.2022 10:41

Yaşar Kaspar yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

İşiyle, aşıyla, çocuklarının nafakasıyla işten atılmakla sendika değişmeye zorlanmışlardır. Arkadaşlarımıza sendikalarını değişmelerini, değiştirmedikleri takdirde gerekli işlemler yapılacak diyerek tehdit etti. Belediyenin su işleri bürosu ve muhasebe biriminin bilgisayarları kullanılarak arkadaşlarımız sabah saatlerinden itibaren peş peşe istifa ettirilmeye başlandı. Biz 3 Ekim Pazartesi günü Fındıklı Belediye başkanı ve 3 arkadaş hakkında suç duyurusunda bulunduk. 29 Eylül Eylül saat 07:50'de tehdit üstüne istifalar başlıyor. Belediye iş sendikasından istifa etmelerinin ardından DİSK sendikasına üyelikler başlıyor.

Kendisi açık açık sabah yapılan toplantıda arkadaşlara söylemiş. Talimatı vermiş. Herkes sendikasını değişecek. Ortada bir sendika yok. Sendikacı yok. Belediye iş sendikasının temsilcileri ve yöneticilerin karşısında herhangi bir sendika yok. Sadece belediye başkanının diktatörlüğü var. Faşizan baskıları var. Maalesef ki Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanı, ilçe başkanı, meclis üyeleri ve yöneticileri, 20 gündü bu işi düzeltmeye çalışmamıza rağmen bahaneler uydurdular. Bizde diyoruz ki, siz belediye başkanından mı korkuyorsunuz.

Yoksa çıkar menfaat işleriniz mi var. Çıkar menfaat işleriniz var ise veya korkuyorsanız yarın Rize'de birileri milletekili olacakmış, milletvekili adayı olacakmış sizden değil mmilletvekili il başkanı, ilçe başkanı olmaz. Siz başka partileri eleştirip kendi partinizin belediye başkanına ses çıkaramayan zavallılarsınız. Sayın il başkanı Saltuk Deniz, Kendi belediyelerinden olan Fındıklı belediyesinden fazişan baskılara, belediye başkanın  dikdatörlüğüne son verdirsin. Ondan sonra ÇAYKUR işçilerinin veya Rize'de ki vatandaşların haklarını savunsun.

Kapıda söz, yetki, karar Fındıklı halkının diye yazmakla da demokratlık olmuyor. Kendisini CHP'nin önünde gören belediye başkanı Faşizanlığın, dikdatörlüğün alasını Fındıklı'da ki emekçilere yapmaktadır. Kadın haklarını ağzından düşürmeyen Belediye başkanı, 4-5 tane arkadaşımızı 3 senedir yağmurda, çamurda pislik temizlemekte. Her türlü hakareti kendilerine yapmakta. Çıkıp ekranlarda süslü kelimeler kullanıyor. Fındıklı halkıda susuyor.

Fındıklı halkı tabiki seçim geldiğinde bizlerin vereceği cevap gibi en iyi cevabı verecektir. Fındıklı'da zulüm var. Fındıklı'da emekçilere tehdit var, hakaret var, baskı var. Faşizm uygulanıyor. Fındıklı belediye başkanının dikdatörlüğü var. Kimse korkudan konuşamıyor. Adalet için Ankara'ya kadar yürüyen Genel başkanlarının partisinden olan il başkanları sesini çıkaramıyor. Korkudan veya çıkarlardan dolayı çok acı bir gerçek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü