Son dakika: Eski ehliyetler için kritik karar: Süre 2 yıl daha uzatıldı

Son dakika haberi... Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresinin 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzaltıldığını duyurdu.

GİRİŞ 19.10.2022 20:08 GÜNCELLEME 20.10.2022 09:44
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin (ehliyet) değiştirilme süresi 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzaltıldı.

Genel Müdürlükten, daha önce 31 Aralık 2022 olarak belirlenen eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan Eski Tip Sürücü Belgeleri'nin değiştirme süresi, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 Nüfus Ve Vatandaşlık Işleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde: 

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 01.01.2016 tarihinde yürürlüğe giren Geçici 10 uncu maddesi “… Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce verilmiş olan ve 2918 sayılı Kanuna göre değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemleri beş yıl içerisinde tamamlanır. Gerekmesi halinde bu süre İçişleri Bakanlığınca uzatılabilir.” hükmündedir.

Bu kapsamda ülkemizde ve dünyada 2020-2022 yılları arasında pandemi nedeniyle vatandaşlarımızın müracaat edememeleri ve nüfus müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla 01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, Bakanlığımızca 31.12.2022 tarihinden itibaren iki yıl süre ile uzatılmıştır.

EHLİYET YENİLEMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ?

- Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacak.
- Eski ehliyet belgesi
- Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,
- 1 adet biyometrik fotoğraf,
- Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi, Kan grubunu belirleyen belge (Beyan etmenizde yeterlidir).

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • teşekkürler 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah azimüşan razı olsun aceleye gerek yok şimdi yığılma olacaktı. nufus cüzdanının süresi en son ne zaman onu da uzatın mümkünse lütfen.
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet olarak aldığın kararın arkasında duracaksın. görevini yapan, vergisini veren, cezasını zamanında ödeyen hep zarar görüyor. yani tüm ceza sorumlu vatandaşa.
    Cevapla
  • Mehmetx 1 yıl önce Şikayet Et
    Gidin değiştirin arkadaşlar siz de neyi bekliyorsunuz. Her şeyden kâr etme derdinden ne zaman kırtulacaksınız. Ha iki sene önce ha iki sene sonra. On sene de bir değişiyor zaten. Kim öle kim kala.
    Cevapla
  • Mehmetx 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim öncesi önlem, değişyirmeyenlere cezalar kesilmeye başlayınca millet kızıp oy vermeyecek. Bu ülke de poşet paralı oldu diye kızıp başka partiye oy veren var. İşte halk kendi kendini böyle yönetiyor.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da benim suçum ne ben devletin verdiği zaman içerisinde yaptım bu iş keyfe bırakılmaz benim hakkımı kim savunacak
    Cevapla
  • nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka ya saçmalamışsın kusura bakma ceza da değil ödülde ve keyif hiç değil abartmayın bu kadar sanki hapis yattın kimliğini yeniledin altı üstü ya İslam davasını bu kadar dert edinmiyorsunuz kardeşim kimligini değiştirmişmiş fena mı oldu işte yenilemiş oldun ne zararın var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!