Bakan Koca duyurdu! Ücretsiz kanser taraması yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kanser taraması randevu sisteminin Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına açıldığını bildirdi.

Bakan Koca duyurdu! Ücretsiz kanser taraması yapılacak
Bakan Koca duyurdu! Ücretsiz kanser taraması yapılacak
GİRİŞ 19.10.2022 22:07 GÜNCELLEME 19.10.2022 22:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sistemin, kanser taramalarını yaygınlaştırmak ve ücretsiz tarama hizmetlerinden daha fazla kişinin faydalanmasını sağlamak amacıyla pilot uygulama olarak hayata geçirildiğini anımsattı.

"Kanser taraması randevu sistemini Türkiye genelinde aile hekimlerinin kullanımına açtık." ifadesini kullanan Koca, uygulama ile aile hekimlerinin sorumlu oldukları kişileri arayarak kanser taramasına davet edeceğini belirtti.

Bakan Koca, uygulamaya ilişkin şunları paylaştı:

"Taramayı kabul edenlere, ilgili merkezler hakkında bilgi verilip, kendilerine randevu oluşturulacak. Randevu bilgileri cep telefonlarına SMS ile de iletilecek. Meme, kolorektal ve serviks kanserleri taramaları Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri ile Aile Sağlığı Merkezleri tarafından ücretsiz yapılıyor."

"İlk 6 ayda 4 milyon tarama gerçekleştirildi"

Her ilde en az bir olmak üzere 347 Kanser Tarama Merkezinin bulunduğunu, bunlardan 41'inin mobil tarama aracı olarak kırsal bölgelerde yaşayanlara ve dezavantajlı gruplara hizmet verdiğini aktaran Koca, şunları kaydetti:

"2021'de 4,4 milyon kanser taraması yapıldı. Bu yılsa sadece ilk 6 ayda, 4 milyon tarama gerçekleştirildi. Bunun yaklaşık 1,3 milyonunu meme kanseri taramaları oluşturuyor. Taramalarda pozitif ya da şüpheli bulunan vakalar, 81 ilde belirlenmiş olan Tarama Sonrası Teşhis Merkezlerine yönlendirilerek ileri tetkikleri yapılmakta, teşhis ve tedavi hizmetleri ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları tarafından gerçekleştirilmektedir."

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    Günlerce randevu verilmiyor ,Bir MR için bir ay sonrasına gün veriliyor.Diş sanki sağlık sorunu değil.
    Cevapla
  • Vatan 37 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım fahrettin kocadan önemli beklentimiz dış sorununun çözümü. Dünya genelinde yaygınlaşmış olan implantı ülkemizde sgk neden yapmıyor. Ülkemizde bildiğim kadarı ile mke üretim yapıyor. Topu ihale ile uygun fiyata temin edilip sgk tarafından küçük kar marjı ile hastalara uygulansa hem sgk hemde millet kazansa iyi olmaz mı. Sayın bakanım bir düşünse iyi olur. Zaten parçalayamadığımız lokmalar bizleri mide ve bağırsak kanseri yapacak.
    Cevapla
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunya genelinde yayginlasan inpilanti dunya. Genelinde yapdirmayi bir dene bakalim . Nekadara mal oluyor . Biz dis konusunda hepsinden iyiyiz . Merak eden biraz baksin internete.
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    Tabi 1.sınıf sorun çıkarmayan lazer destekli vidasız implant olarak 1000 TL. OLMASI. hatta şu son enflasyondan sonra,millet mahvoldu,500 tl. olursa daha iyi.Sürümden yıllarca kazanır üretici firma. Genel Sağlık harcamalarında azalma olarak da ülke bütçesine geri döner orta ve uzun vadede,sağlıklı çiğneme,sağlıklı sindirim demek,o da, sağlıklı beden demek.
    Cevapla
  • Yıldırım 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce şu randevu sistemini düzenleyin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu türkiyede ücretli ve erken yaşta dişini kaybeden milyonlarca hasta var sayın bakanımm lütfen bir el Atın nolur ya yapın şu güzelligi sayın fahretin baba ya bu çok önemli ya en düşük impilant 3500 tl ya dolgu 500 çekim 300 tl e ya dolgu 800 lira ya lütfen duyun bizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri