HDP'liler, TSK'ya iftira atan TTB Başkanı Fincancı'ya sahip çıktı!

TSK'ya kimyasal silah iftirasından bulunan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya HDP'li milletvekilleri destek verdi.

GİRİŞ 21.10.2022 01:58 GÜNCELLEME 23.10.2022 12:15
Bu Habere 280 Yorum Yapılmış

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, geride kalan gün, terör örgütü PKK'nın kanalında katıldığı canlı yayında, Türk Silahlı Kuvvetlerini 'kimyasal silah' kullanmakla suçlamıştı.

Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonda öldürülen 17 teröristi aklamaya çalışan Fincancı, teröristlerin cesetlerini incelediğini söyleyerek, "Daha önce de incelemiştim. Sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan birisi kullanılmış durumda." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika: TTB'nin skandal 'kimyasal' iddialarına MSB'den çok sert cevap!Son dakika: TTB'nin skandal 'kimyasal' iddialarına MSB'den çok sert cevap!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, PKK/YPG'nin sözde yayın organına açıklama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından açıldı.

Tabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibiTabipler Birliği, TSK'yı kimyasal silah ile suçladı! Tepkiler çığ gibi

TTB Başkanı Fincancı PKK'nın kanalında TSK'yı suçladı!TTB Başkanı Fincancı PKK'nın kanalında TSK'yı suçladı!

HDP'Lİ VEKİLLER, SOSYAL MEDYADAN DESTEK VERDİ

Fincancı hakkında açılan soruşturmanın ardından HDP'den destek de gecikmedi.

HDP'li milletvekilleri Pervin Buldan, Mithat Sancar, Meral Danış Beştaş ve Serpil Kemalbay, Fincancı'ya destek mesajları paylaştı.

İşte o skandal paylaşımlar:

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan: "Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı dünyaca ünlü bir adli tıp uzmanı ve saygın bir bilim insanıdır. Yıllardır hakikati cesurca haykıran bir insan hakları savunucusudur. #SebnemKorurFincancı yalnız değildir."

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar: "Bilimsel ahlakın gereği şartlar ne olursa olsun hakikati aramak ve dile getirmektir. Saygın bir bilim insanı olan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ifade özgürlüğü ayaklar altına alınarak hedef haline getirilmek istenmektedir. #SebnemKorurFincancı'nın yanındayız."

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: "Kimyasal kullanımı yeryüzünün en ağır suçudur. #ŞebnemKorurFincancı"

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay: "#SebnemKorurFincancı Bir hekim, insan hakları savunucusu olarak kimyasal silah iddiaları konusunda mesleki değerlendirmelerini, gözlemlerini paylaştığı için linç ediliyor, hedef gösteriliyor. Kabul edilemez. Fincancı'nın onurlu duruşunun, hakikat arayışının yanındayız."

HDP Muş Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit: "#SebnemKorurFincancı Elbette Yalnız Değildir!"

HDP 25 ve 26. Dönem Diyarbakır Vekili Sibel Yiğitalp: "Bilim insanı Şebnem Korur Fincancı haklıdır diyenler kimyasal silah kullanıldı diyemiyor. Bu konuda sessiz kalıyor. Sessiz kaldığınız her konuda birileri bedelini ödüyor. Konuşanları susturmak için soruşturma açılıyor."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 280
  • ramazan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu varlık erkek mi , kadın mı tam çıkartamadım vallaha
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    TTB rengi bile terör orgütü rengi 2006 da mavi olan renk iptal sonrası terör rengi oldu. Kadındaki cehre kadınliktan çıkmış kadin dedigin saçlı olur bu ne. Tsk ya psikolojik baskı uygulamaya kimsenin. Guruhu yetmez. Vatanını seven CUMHURİYET savcıları lütfen göreve.
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Viyana kapılarına kadar devrin Osmanlısı gibi bağımsız olsaydık bu içerideki hainlerin icabına çoktan bakılmıştı. Ülkede yaşamaları bile şehit ve gazilere hakaret olan tipler meclislerde geziyor.
    Cevapla
  • cinar582 1 yıl önce Şikayet Et
    Bozacı şahidi şıracı , Al birini vur öbürüne. Ülkemin içeride yıpranması için Dış şer odakları ile Ülkeme zarar vermeye çalışan kişiler. Yani Kısaca Hain .
    Cevapla
  • benben 1 yıl önce Şikayet Et
    HADİ diyelim kimyasal kullandık... Böcek öldürmek neden suç olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!