Bakan Çavuşoğlu: Hidrokarbon anlaşması birilerini kudurttu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında mutabakat muhtırası imzalanmasının birilerini kudurttuğunu söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: Hidrokarbon anlaşması birilerini kudurttu
Bakan Çavuşoğlu: Hidrokarbon anlaşması birilerini kudurttu
GİRİŞ 22.10.2022 21:19 GÜNCELLEME 22.10.2022 21:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bir dizi ziyaret ve incelemeler yapmak üzere Hatay’a gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay’da bulunan STK başkanları ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu yaptığı konuşmada, "Suriye’deki iç savaş 11 yıldır devam ediyor. Diğer ülkeler de bu duruma düşmesin diye canla başla çaba sarf ettik. Eğer biz olmasaydık Libya bugün bir Suriye olurdu. Eğer Trablus'ta yapılan saldırıyı biz püskürtmeseydik olurdu. Ama bugün Libya'yla deniz yetki alanları anlaşması imzalıyoruz. En son hidrokarbon anlaşması imzaladık ”dedi. İmzalanan antlaşmalardan dolayı birilerinin kudurduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, ”Sana ne? Ben istediğim ülkeyle anlaşma imzalarım. Libya hükümeti Malta'yla imzalayınca sorun yok. Bizimle imzalayınca bu hükümet anlaşma 'imzalayamaz' diyor. Yani bu ayrıcalık sadece Avrupa Birliği üyelerinin de mi var? Malta'nın kendisi bile şaşırdı bu tepkilere. Çünkü Malta dürüst ve adaletli tutum sergileyen bir ülke. Kendisi küçük, nüfusu küçük bir ada devlet ama ilkeli duruşuyla saygın bir ülke, onlar da şaşırdılar” diye konuştu.

Suriye'nin ülkemize yönelik bir terör yuvası haline gelmesine izin vermemelerinin gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, ”Suriye’nin bölünmesine izin vermemiz gerekiyor. Özellikle Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK’ya, YPG'ye, PYD'ye ülkeyi bölmesi için ayrılıkçı gündemini devam ettirmesi için verilen desteklerin de farkındayız ve buna da engel olmak için her türlü tedbiri alıyoruz ve alacağız. Nasıl kuzeyde, terör koridoru, kurmak isteyenler önce DAEŞ'li, sonra PKK bunlara darbe vurarak güvenlik koridorları kurduysak, Suriye'nin de bölünmesine izin veremeyiz” açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bundan sonra da bu konularda bugüne kadar olduğu gibi ne gerekiyorsa da yapacağız. Bunu da siz Hataylı hemşerilerimizle paylaşmak isterim. Tabi Suriye meselesinin de siyasi şekilde çözülmesi yani siyasi çözüm burada hayati derecede önemli. BM Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde rejimle muhalefetin bir anayasa ve sonra bir seçim süreci dahil hepsini içeren bir yol haritası konusunda uzlaşması gerektiğini söylüyoruz. Bundan rahatsız olanlar da var. Başka bir çare var mı, onu söyleyin. Yani bu iç savaş 50 yıl sürsün mü? Suriye’nin milli bütünlüğü için ılımlı muhaliflerle Rejimin bir yol haritası üzerinde mutabakata varması gerekiyor, ancak Suriye’nin birliği beraberliği bu şekilde tesis edilebilir ve ülkemizde bulunan Suriyeleri güvenli bir şekilde gönderebiliriz"
Bakan Çavuşoğlu daha sonra STK başkanlarının sorularını cevapladı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Üretelim 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları yerli milli üretimler yapan devlet özel sektör üniversite, öğretmen, öğrenci ve mucitlerimizden, ülkemizde başta savunma sanayi, sağlık tıbbı araç gereç aşı ilaç sanayi, ulaşım sanayi, enerji sanayi, uzay sanayi ve diğer önemli alanlarda daima farklı özellikleri olan yerli milli üretimler daima ARGE’ler yapalım İnşallah.
    Cevapla
  • kuduz köpekler... 1 yıl önce Şikayet Et
    DAHA ÇOOOOK KUDURACAKLAR))) kuduz köpekler...
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayraklı fotoğraf çok güzel olmuş
    Cevapla
  • azi 1 yıl önce Şikayet Et
    it gibi ürüsünler biz isimize gücümüze bakalim durmak yok yola devam
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Avrupa gibi düşman ülkelere hemen cevap vermeyiniz. Adam yerine koymayın. Bırakalım kudursunlar. Amerika Avrupa çöküyor zaten batıl yok olmaya mahkumdur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak