Danıştay'dan öğretmenlik kariyer sınavı kararı!

Danıştay, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin bazı fıkralarının iptali talebiyle açılan davada yürütmenin durdurulması istemini reddetti.

GİRİŞ 24.10.2022 10:41 GÜNCELLEME 24.10.2022 11:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türk Eğitim-Sen, sınav şartı başta olmak üzere öğretmenleri mağdur edecek yönleri bulunduğu iddiasıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptal talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi ve kanuna dayanarak çıkarılan yönetmelikteki bazı fıkraların iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Danıştay 2. Dairesi, 12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin dava konusu maddelerinin yürütmesinin durdurulması talebini oy birliğiyle reddetti.

Dairenin kararında, yönetmelikteki iptal ve yürütmenin durdurulması istenen maddelerinde kamu yararına, hizmet gereklerine ve üst hukuk normlarına aykırılık bulunmadığı, düzenlemelerin, genel ve objektif kuralları içerdiği kaydedildi.

Öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemesinde, yazılı sınav sisteminin uygulanmasının, kamu personel rejiminde aranan unsurlardan biri olan "kariyer" esasıyla uyumlu bulunduğu belirtilen kararda, "ücretli öğretmenlikte geçen sürelere" yer verilmemesinin de eksik düzenleme olarak görülmediği aktarıldı.

Daire, sendika tarafından, dava konusu yönetmeliğin iptali istenilen maddelerin dayanağı olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun ilgili maddelerinin Anayasa'ya aykırılık iddiasını ise yerinde görmedi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    İmtihana itiraz edenler yetiştirdiği öğrenci başarı gırafine tabi olsunlar geçmişte ilk okul bitirme sınavı vardı tüm derslerden bir öğrenci başka öğretmenler tarafından hem yazılı hem sözlü olur başarılı olan bitirme diplaması alır orta okula geçerdi burda öğretmeninde öğrencininde kalitesi başarısı ortaya çıkardı haydi her dönem için bitirme sınsvına tabii olalım ümiversitede intihanı yerine bu puanlarla yerleştirme olsun başarısız öğrenci ile öğretmene de hesap sorulsun gerekirse okul masrafları geri istensin okuyan okumayan belli olsun faydasız eğitimcide işten el çektirilsin
    Cevapla
  • Kerimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakkı olan kazansın öğretmenler hepimize sınavsız ünvan verilsin diyor.
    Cevapla
  • eğitimci 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydi meydana.
    Cevapla
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalette neden hakimelere ve savcılara kariyer sınavı getirilmiyor o zaman acaba aynı kararı verecek mi? Sizi yetiştiren eğitimcileri sınava tabi tutun sonra buna eşitlik ilkesi deyiniz. Geleceğin esası olan öğretmenlerin haklarını iade etmedikçe bu ülkede ne fetö ne başka bir örgüt her zaman devlet için tehdit olmaya devam edecektir.
    Cevapla
  • Hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyduruk imtihanı nasıl karşyer sahibi yaptığını anlayamamış yargıçlar..Eğitimi nasıl bir kaosun saracağınıda anlayamamışlar... Uygulamada anlaşılır..Eğitim çok zarar görecek..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak