Yurt dışından Ankara'ya ziyarete gelen heyetin algı operasyonuna toplantıda çok sert ayar!

Yurt dışından Türkiye'yi ziyarete gelen kalabalık heyetin dezenformasyon yasasıyla ilgili çıkışına, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, bulundukları toplantı masasında çok sert cevap verdi.

GİRİŞ 24.10.2022 13:20 GÜNCELLEME 24.10.2022 15:17
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası Basın Kurumu, Sınır Tanımayan Gazeteciler, Gazetecilere Koruma Komitesi, Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Koruma Merkezi gibi uluslararası kuruluşların temsilcilerinden oluşan bir heyet TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu'nu ziyaret etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu

Ziyaretin en önemli gündem maddesi ise yürürlüğe giren Dezenformasyon Yasası oldu. Heyet, yasa hakkında bilgi edinmek isterken, bunun seçimler öncesi muhalefetin konuşmasını önlemeye dönük bir düzenleme olabileceğini öne sürdü.

HEYETİN ALGI OPERASYONUNA OKKALI CEVAP

Çavuşoğlu, amacın düşünce ve ifade özgürlüğünü engellemek değil yalan ve kirli bilgiler ile manipülasyon yapılmasının önüne geçmek olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, buna örnek olarak Gezi olayları sırasında sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve görüntüleri gösterdi.

Arjantin'de bot kazasında pervane çarpan kişinin Taksim'de polis tarafından yaralanmış gibi gösterildiği, yanık eğitim broşüründen alınmış görüntünün polis panzerlerinden sıkılan kimyasalların yanıklara neden olduğu aldatmacalarını içeren görüntülerin ardından Çavuşoğlu, heyete demokrasi dersi de verdi.

"RAPORLARINIZA MİLLETİMİZ BİR DEĞER ATFETMİYOR"

Çavuşoğlu, "Raporlarınızda hiçbir zaman bizim görüşmelerimize yer vermiyorsunuz. Çifte standart uyguluyorsunuz. 15 Temmuz darbe girişimini darbeciler üzerinden değerlendiriyorsunuz. Gidip o gece şehit olanların aileleri ile ya da gazilerle konuşmuyorsunuz. Cumartesi anneleri ile ilgili rapor hazırlıyorsunuz, bir kez gidip Diyarbakır Anneleri ile konuşmadınız. Terörle mücadelede şehit olanların ailelerini dinlemediniz. Onun için raporlarınıza bizim millet bir değer atfetmiyor" dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin en iyi yaptığı şeylerden birinin seçimler olduğunu, ancak bazı partilerin başarısızlıklarına mazeret üretmek için bazı iddiaları gündeme getirdiğini de söyledi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • GEZİ YORUM 1 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olayları sırasında, onlarca polisin üniformalarını çıkararak, göstericilere katıldığı yalanını da vursaydınız yüzlerine...
    Cevapla
  • guney 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hangi vasıfla bunu sorguluyorlar ve biz neden bunlara açıklama yapıyoruz...İlginç
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok uyanık olmalıyız ! Bizdeki MUHALEFET, düşmandan daha beter. Her daim, iktidar için VATANI BİLE SATARLAR. Demek ki, eskiden hemen KELLE bundan alınıyordu. Hiç bir haini yaşatmayacaksın ! Zira, DEVLET ölüyor ! Bir çok masum ızdırap çekiyor !
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlari neden ülkeye aliyorsunuz, yillardir yalan ve iftira attiklarini biliyorsunuz?
    Cevapla
  • YaMaN 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasayı çıkaranlar neden yasayı izah edemiyorlar. Anlayamıyorum. çun teşekkülü için tam beş maddenin, beşinin de varlığı aranacak. Yani; 1) Yayılan haber gerçek olmayacak. 2) Ülkenin güvenliği ve kamu sağlığı ile ilgili gerçekdışı haber olacak. 3) Halk arasında panik, korku ve endişe oluşturma kastı taşıyacak. 4) Kamu barışını bozmaya elverişli olacak. 5) Bunlar aleni biçimde yapılacak. - Altını çiziyorum, beş unsurun bir aradalığı aranacak. Bu beş unsurdan üçü varsa suç teşkil etmeyecek.
    Cevapla
  • Bosver 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin dediklerini var sayarsak, ilk baharda avukat tohmu ekip,temmuzda bicmek lazim.veya kültür mantari gibi avukat, savci ,Hakim yetistirmek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
Son dakika: Simit fiyat tarifesinde yeni karar!