TSK'yı hedef alan avukat için harekete geçildi!

İzmir Barosu Olağan Genel Kurul toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik kimyasal silah iftirasında bulunan ve konuşmasını teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın sloganıyla bitiren avukat Aryen Turan hakkında soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 25.10.2022 06:35 GÜNCELLEME 25.10.2022 06:35
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

İzmir Barosu'nun Celal Atik Spor Salonunda yapılan olağan genel kurulunda kürsüde konuşma yapan avukat Aryen Turan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iddialarına salondaki bazı avukatlar tepki gösterirken, salonda arbede yaşandı. Genel kurulda Aryen Turan hakkında suç duyurusunda bulunulması talep edildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, avukat Aryen Turan'ın İzmir Barosu'nun 22 Ekim Cumartesi günü yapılan genel kurulunda yaptığı konuşmada "Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele operasyonlarında kimyasal silah kullandığını" iddia etmesi ve terör örgütü sloganı atmasıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Görevlendirilen savcıların konuşmayla ilgili inceleme yürüttüğü ifade edildi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni çoğu
    Cevapla
  • Bay Kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    kaziga gecirin ibretlik olsun
    Cevapla
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde her tip terör örgütten olanlara diploma verildi sorunların temel kaynağı bu yoksa bunların ana okulunu bitirecek kapasiteleri yok bizim kurumda da bir çok var
    Cevapla
  • yusuf dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu bunlar avukat degil törerist
    Cevapla
  • Köroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu vatan millet asker hainleri meydanı bu kadar boş bulmamaları lazım. Anında hadleri bildirilmeli. Bu cüreti nasıl gösteriyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...