Kritik teklif Erdoğan'ın masasında: Onay geldiği an muhalefete götürülecek!

AK Parti, başörtüsü ile ilgili hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan Anayasa değişikliği teklifini muhalefet partilerine götürmeye hazırlanıyor. Erdoğan'ın onay vermesi halinde söz konusu teklif muhalefet partileriyle görüşülecek.

GİRİŞ 25.10.2022 12:01 GÜNCELLEME 25.10.2022 16:41
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa değişikliği teklifinin Cumhurbaşkanı'na sunulduğunu açıkladı. Bozdağ, "Cumhurbaşkanımız, Grup Toplantısında açıklayabilir de açıklamayabilir de. Zamanlaması Cumhurbaşkanımızın takdirinde. 41’inci maddenin 1’inci fıkrası değiştiriliyor, 24’üncü maddeye de iki fıkra ekleniyor. Hem başı açık, hem başı örtülü olan, herkes için anayasal teminat getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Başörtüsüne anayasal teminat sağlamak için hazırlanan teklifin taslak metni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Adalet Bakanlığı'nın Erdoğan'ın talimatıyla yürüttüğü çalışmaya, AK Parti'nin hukukçu kurmayları ve uzman akademisyenler katkı yaptı.

Başörtüsü olayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışıyla yeniden gündeme oturmuş ve muhalefet ile iktidarı tekrar karşı karşıya getirmişti. CHP konu hakkında bir düzenleme talebinde bulunurken iktidar, ana muhalefet partisini Anayasa değişikliğine davet etmişti.

KILIÇDAROĞLU: BU HAKKI YASAL GÜVENCEYE ALACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı başörtüsü çıkışında "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız" demişti. Ertesi gün CHP, başörtüsüne güvenceyle ilgili yasa teklifini Meclis'e sundu.

ERDOĞAN: SAMİMİYSEN ÇÖZÜMÜ ANAYASA DÜZEYİNDE SAĞLAYALIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Eğer dürüstsen, samimiysen gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan bu meselenin arkasındaysan gelin çözümü anayasa düzeyinde sağlayalım. Hatta bununla kalmayalım kadının ve erkeğin birlikteliğinden oluşan aile kurumumuza da güçlendirerek ilave değişikler de yapalım" diyerek Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ONAYI BEKLENİYOR

Tüm yaşananlar sonrası konu hakkında bir çalışma başlatan Adalet Bakanlığı, çalışmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Erdoğan'ın onayının ardından Anayasa değişikliği teklifi, AK Parti tarafından muhalefet partilerine götürülecek.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yine 38 yasinda eyt sevdalilari damlar yok hakettik falan filan dilerim Allah'tan 50 yas altini emekli etmezler .
    Cevapla
  • EYT 1 yıl önce Şikayet Et
    sanki cebinden çıkıyor boş boş konuşma tuzun kuru nasıl olsa
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Gönüllülük esasına göre "ZEKAT KAVRAMINI LÜTFEN YASALLAŞTIRIN". Gönüllülük esasına göre "İSTEYEN” müslüman, her yıl malının bir bölümünü ZEKAT OLARAK VERECEĞİ, herkesin bu bağışları E-devletinde “kimlerin bağış yaptığı ve biriktirilen parayı anlık olarak görebilcek şekilde ” düzenlenmesi ve bir dönem sonra bu biriken paranın fakir, garip, guraba ve dar gelirliye dağıtılmasına devlet öncülük etmelidir. FAİZ’e karşı savaş açan devletimizin ; Zekat kavramı gibi “ilahi emri” günlük yaşantımıza geçirerek, “devlet garantisi /şemsiyesi altında” uygulamaya konmasının tüm Müslüman ülkelere de örnek olacağını kanaatindeyim.
    Cevapla
  • Son Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP teklif versin AKP desteklesin nasıl olsa bu fikir CHP'den gelmedi mi? Bakalım kimin niyeti daha samimi?
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele baş örtüsü değil bilakis tesettür. Kafirler münafıklar baş örtüsü tesettür asla istemezler. Hristiyanlar Yahudilerde bile baş örtüsü tesettür var. Bunun için köklü anayasa şart. Erkekleri dar giyimleri parfümleri sesleri ökçeli ayakkabıları ile taciz eden kadınları kızları kınıyorum. Kadınlara kızlara söyleyin tesettürlü olsunlar. Erkekler gözlerinizi haramdan günahtan koruyun.
    Cevapla
  • Arkadaşlar 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis cihat Yaycı size sesleniyor acilen fete ile mücadele yasası için YouTube sesli makalede bir kulak verseniz nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?