Bombalı eylemin failini CHP'liler saklamış! Kan donduran detaylar

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına yönelik saldırının failleriyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Şüphelilerin saklanmasına yardım eden ve gözaltına alınan 8 kişi arasında CHP üyeleri de çıktı.

Bombalı eylemin failini CHP'liler saklamış! Kan donduran detaylar
Bombalı eylemin failini CHP'liler saklamış! Kan donduran detaylar
GİRİŞ 27.10.2022 13:12 GÜNCELLEME 27.10.2022 19:27
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

20 Nisan'da Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan minibüse yönelik MLKP terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı eylemin failleri Tanya kod adlı Seda Baykan İzmir Dikili'de Mehmet Mustafa U. ile birlikte yakalanmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Mustafa U.'ya ait hücre evinde kaldığı tespit edilen MLKP terör örgütünün Fakirlerin Ezilenlerin Silahlı Kanadı (FESK) yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve İnterpol tarafından Turuncu kategoride aranan Zafir Emre kod adlı Cebrail Gündoğdu'yu da 22 Ekim'de yakalamıştı.

TERÖRİSTİ SAKLAYANLAR TESPİT EDİLDİ
Cebrail Gündoğdu ile irtibatı bulunan 8 kişi de aynı gün Balıkesir ve İzmir'de gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. SABAH'ın ulaştığı operasyonun detaylarında şok bilgiler yer aldı. Cebrail Gündoğdu'ya Ayvalık'ta yardım eden ve evlerinde saklayan kişilere yönelik Balıkesir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmanın ardından gözaltına alınan 8 kişi arasında CHP üyeleri çıktı.

İnfaz memurunun şehit olduğu saldırının şüphelisi tutuklandıİnfaz memurunun şehit olduğu saldırının şüphelisi tutuklandı

CHP ÜYESİNİN EVİNDE EYLEMCİNİN PARMAK İZİ ÇIKTI
Gündoğdu'ya yardım eden isimler arasında gözaltına alınan Rana İ.'nin de Ayvalık'ta yaşadığı, kızının aynı operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alındığı 2012 yılında CHP Ayvalık İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olduğu, halen CHP Balıkesir Ayvalık Teşkilatı dönem aktif üyesi olduğu belirlendi.

Ayvalık Belediyesin ait Güzel Ayvalık Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde Destek Personeli olarak çalışma kaydı bulunan Rana İ.'nin geçmiş dönemlerde de yine belediyeye ait şirketlerde çalıştığı tespit edildi. Rana İ.'nin son bir yıl içerisinde Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in de aralarında bulunduğu, Ayvalık Belediyesinde ve Ayvalık Belediyesine ait olduğu bilinen şirket çalışanlarıyla irtibatı ortaya çıktı.

Güzel Ayvalık Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret şirketinin 17 Eylül 2014'de kurulduğu, Ticaret Sicil Gazetesine göre Şirketin Ayvalık Belediyesine ait olduğu, Şirket Müdürünün Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin olduğu öğrenildi. Rana İ.'nin evinde yapılan aramalarda MLKP terör örgütü Eş Başkanı Başak Şahin Duman ve Bursa'da eylem yapan örgüt mensubu Dilek Arsu'nun parmak izleri tespit edildi. Ayrıca Rana İ'nin örgütsel faaliyetlerin icrasını sağlamak amacıyla kızı Dilara Su K., Tuğba E. ve Umur Ö.'ye örgütsel talimatlar verdiği ve yönetici konumunda bulunduğu değerlendirildi.

YARDIMI KAMERA İLE TESPİT EDİLDİ
Yine gözaltına alınan isimlerden Umur Ö'nün de Ayvalık'ta yaşadığı, halen CHP Balıkesir Ayvalık Teşkilatı aktif üyesi olduğu, 2011 ile 2019 yılları arasında Ayvalık Belediyesine ait olduğu değerlendirilen şirketlerde çalıştığı tespit edildi. Umur Ö.'nün Cebrail Gündoğdu'ya barınma ve lojistik ihtiyaçlarını karşıladığı kamera görüntüleri ile tespit edildiği, örgütsel faaliyetlerin icrası amacıyla Rana İ., Dilara Su K.ve Tuğba E. ile irtibatının olması örgüt ile olan bağını ve irtibatını açıkça koyduğu belirtildi.

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp = Hdpkkk. Şaşırdık mı tabii ki hayır.
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    hdp nin olmadığı her yerde cehape var.Taşı kaldır altından hdpkk çıkmaz ise muhakkak cehape li birileri çıkar.
    Cevapla
  • Diyar-ı Bekri 1 yıl önce Şikayet Et
    Günaydın. Biz ne zamandan beridir söylüyoruz chp, hdpkaka'nın yerini aldı diye. Chp li her evden bir oy hdpkaka'yı unuttunuz mu? Şimdi ise chp=hdpkak oldu. Yani bunlar 6+2 oldular. Maral abla, oturmam dedği partiyle Almanya'larda gizli kapalı odalarda görüşüyorlar. Vatandaş bunu söylerse, hemen yalancı dersler. Çünkü bunlar onurlarını satmış, ikiyüzlü yalancıdırlar.Bunlara oy verenlerde sorumludurlar.
    Cevapla
  • Bilal 1 yıl önce Şikayet Et
    chpkk olmuş bütün terör örgütleri koruyucusu kalkanı bunların eline ülke geçse gariban vatandaş onlar sizi öldürür açlıktan silahla suçsuz yere aşar herşey yaparlar aklınızı başınıza alın
    Cevapla
  • Recep s. 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp=pkk terorist, tir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! Anlaşmanın detayları paylaşıldı
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık