'Yürüyen kovan' yakalandı: Ekipler görünce şaşkına döndü!

Sarp Gümrük Kapısı'nda, bir yolcunun beline sarılı 110 ahşap kutu içerisinde 1100 arı ile bir aracın yakıt deposunda 104 kilogram 150 gram kestane balı ele geçirildi.

'Yürüyen kovan' yakalandı: Ekipler görünce şaşkına döndü!
'Yürüyen kovan' yakalandı: Ekipler görünce şaşkına döndü!
GİRİŞ 27.10.2022 13:48 GÜNCELLEME 27.10.2022 13:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Sarp Gümrük Kapısı'ndan ülkeye gelen bir kişi, görevlilerin kontrolünde riskli görülerek yakın takibe alındı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; yolcunun x-ray tarama ve metal dedektöründen geçişi esnasında şüpheli hareketler sergilediği için detaylı üst araması yapıldı.

Yolcunun beline sarılı halde 110 ahşap kutu içerisine gizlenmiş 1100 adet kraliçe arı ile işçi bal arısı tespit edildi.

Sarp Gümrük Kapısı'na, Gürcistan'dan gelen yabancı plakalı bir araç da Gümrük Muhafaza görevlilerince riskli değerlendirilerek x-ray cihazına sevk edildi.

Tarama sonucunda aracın yakıt deposunda olağan dışı yoğunluğa rastlandı. Depoda 104 kilogram 150 gram kestane balı ele geçirildi.

Söz konusu aracın yakıt ihtiyacının ise deponun içerisindeki özel bir tertibat ile ayrılan alandan sağlandığı tespit edildi. Soruşturmalara ilişkin süreç, Hopa Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülüyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Ordulu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizdeki arılar çok hırçın ve asabiler. Almanyada bir tanıdığım kraliçe arı üretiyor ve hem uysal hemde yüzde 25 daha fazla bal üretimini artırıyor. Kovanların kapağını maskesiz açıp çalışıyor.
    Cevapla
  • Sencer 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Allahım inşallah arılar ölmedi. O arılar kafkas arıları. Çok kıymetli. Ülkemizde de var ve bir kısmı safkan değil. İnşallah arılar ölmeden kovanlara aktarılabilmiştir. Yapılan kaçakçılık olarak gözükse de memleketimiz için önemli bir değer.
    Cevapla
  • Muhammet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeye katki sağlamis adam. Bir deger katiyor aslında. Bunun nesi kötü
    Cevapla
  • hacıemmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş işler
    Cevapla
  • balcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından ana arı getireceğinize yerli arılarımızı islah edin. Bal verimi yüksek ve bulunduğu yörenin iklim şartlarına en dayanıklı arı islahı yapmak gerekiyor.
    Cevapla
  • Aytuğ 1 yıl önce Şikayet Et
    Gıda maddelerini x ray'dan geçirince, gıdanın yapısı değişir,gıda radyasyonlu olur.Radyasyonlu gıda hastalık ve kanser yapar. X ray'den ancak yenilmeyen ve kullanılmayan maddeler geçirilebilir,o da ancak zorunlu hallerde.
    Cevapla
  • Hazar 1 yıl önce Şikayet Et
    O kadar saçmalamışsınki akıl alır gibi değil
    Cevapla
  • x ray 1 yıl önce Şikayet Et
    x ray den çok geçme, kendine gelince geç gıda mı geçmesin nasıl bir komedi. hiç bişey olmaz merak etme yediklerin x ray den çok daha tehlikeli olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na: Hamas’a terör örgütü demek, Gazze’ye sırt dönmektir
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş