İsrail ve Lübnan anlaştı! Türkiye'den açıklama

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “ABD’nin arabuluculuğunda Lübnan ve İsrail arasında yapılan dolaylı görüşmeler neticesinde bugün imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz.'' denildi.

İsrail ve Lübnan anlaştı! Türkiye'den açıklama
İsrail ve Lübnan anlaştı! Türkiye'den açıklama
GİRİŞ 28.10.2022 01:14 GÜNCELLEME 28.10.2022 01:19
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından, Lübnan ile İsrail arasında imzalanan Deniz Yetki Alanları Sınırlandırma Anlaşmasına ilişkin yapılan açıklamada, “Lübnan ve İsrail arasında yapılan görüşmeler neticesinde imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz” denildi.

TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin arabuluculuğunda Lübnan ve İsrail arasında yapılan dolaylı görüşmeler neticesinde bugün (27 Ekim) imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırma anlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu anlaşmanın, halihazırda birçok sınamalarla karşı karşıya olan Doğu Akdeniz’deki barış ve istikrara katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Anlaşma, aynı zamanda, iki tarafın kıta sahanlığındaki belirli hidrokarbon ruhsat sahaları için, üçüncü taraf aracılığıyla, ortak işletme modeli ve gelir paylaşımı öngörmektedir. Dünyada benzer örnekleri de olan bu model, bölge ve özellikle Kıbrıs Türkleri ve Rumları için olumlu bir emsal teşkil edebilir. Nitekim KKTC geçtiğimiz Temmuz ayında Rum tarafına, uluslararası petrol şirketlerinin mevcut haklarını haleldar etmeyecek şekilde, hakça gelir paylaşımı oranlarının tespit edilerek, ortak işletme anlayışına dayalı bir işbirliği önerisinde bulunmuş ve bu amaçla bir ortak komite kurulmasını teklif etmişti. 2020 yılında kapsayıcı bir Doğu Akdeniz Konferansı düzenlenmesi önerisinde bulunan Türkiye, KKTC'nin 2011, 2012, 2019 ve 2022 yıllarında ortaya koyduğu hidrokarbon işbirliği önerilerini desteklemeyi sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.

İSRAİL VE LÜBNAN ARASINDA ''TARİHİ'' ANLAŞMA

Hükümetin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail-Lübnan arasında ABD'nin arabuluculuğunda uzlaşı sağlanan deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin anlaşma özel hükümet oturumunda onaylandı.

Başbakan Yair Lapid, özel oturumun açılışında yaptığı konuşmada, "tarihi başarı" diye nitelediği anlaşmanın İsrail'in güvenliğini güçlendirdiğini ve ülkesine "Hizbullah karşısında hareket özgürlüğü" sağladığını söyledi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 28
  • Ers61 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye neden memnuniyet duydu acaba?
    Cevapla
  • Ahmet Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle açıklayabiliriz malum o bölgelerden çıkarılacak gazın ulaştırılması için bir güzergaha ihtiyaç duyulacak Türkiye bu güzergahı kendisine çekebilirse ülkemiz adına çok güzel bir gelir kaynağı olabilir bu durum.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail devletmiki anlaşma yapabilsin yahu o coğrafyanin mihmardari Türkiye Türkiye onay vermeden bu anlaşma işlemez Akdenizde oldu bittilere izin vermeyiz çok zorlarlarsa hepsinin 1 sihalik canı var
    Cevapla
  • İlke 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Gjv 1 yıl önce Şikayet Et
    Yurube aslan parcasi
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Vay bee
    Cevapla
  • M e d 1 yıl önce Şikayet Et
    Offff . Ne yorum yapmışsın bee.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Akdenizi Türk golu haline getirmemiz lazim gerekirse 1000 firkateyn yapalım biz soğan ekmek yemeye razıyız bu beka meselesi İsrail'in asıl nedeninin Türkler ve Türkiye olduğunu halen anlayamayanlarimiz var bunlar düşman
    Cevapla
  • gardas 1 yıl önce Şikayet Et
    Soganin fiyatini biliyormusun kanka
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    orası Filistin rabbim inşallah helak edicek tez zamanda
    Cevapla
  • Reisbey 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ile anlaşmalar geçerli mi ? Öyle bir yasal devlet mi var ?
    Cevapla
  • Mia 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunya haritasinda yeri sinirlari belirli bir devlettir israil devleti .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı