Beşiktaş'ta fosforlu yelek giymeden scooter kullananlara ceza

Beşiktaş'ta denetim yapan trafik ekipleri, fosforlu yelek giymeden elektrikli scooter kullananlara cezai işlem uygulandı.

Beşiktaş'ta fosforlu yelek giymeden scooter kullananlara ceza
Beşiktaş'ta fosforlu yelek giymeden scooter kullananlara ceza
GİRİŞ 27.10.2022 23:41 GÜNCELLEME 27.10.2022 23:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Muallim Naci Caddesi'nde saat 14.00'te elektrikli scooter sürücülerine yönelik denetim yaptı. İki saat süren denetimlerde 15 scooter kullanıcısına, fosforlu yelek giymedikleri için 196'şar lira para cezası uyguladı.

Fosforlu yelek giymediği için kendisine para cezası uygulayan polis memuruna, "Gündüz görünür olmak için ne yapabilirim?" diye soran Ramazan Ferman isimli scooter sürücüsü, "Yeşil fosforlu yelek giymeniz lazım" karşılığını aldı.

Ferman, "Scooter kullanmak için gündüzleri fosforlu yelek giymek gerekiyormuş. Gündüzleri görünebilir olmak lazımmış. Gündüz insanlar görünmüyormuş. Kask da takmak lazımmış. Kask bu arada önemli. Kask konusunda sonuna kadar haklılar. Scooter kullanmak için bunların olmasına gerek var mı, bilmiyorum. Ama ceza yediğime göre demek ki mecburiyeti var" dedi.

Ceza uygulanan bir diğer sürücü ise, işe geç kaldığını belirterek, "Fosforlu yelek giymemişim. Fosforlu yelek giymek mecburiymiş, yeni öğrendim. Yediğim ceza umurumda değil" diye konuştu.

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • sinan 1 yıl önce Şikayet Et
    ayağında teker hiç bir koruma yok olsa da anlamı yok araç yolunda geziyor plaka yok vergi yok bu kadar ölümler bile ders olmuyorsa anne ve babalar bu saçmalığa ancak dur diyebilirler
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi umrunda olmaz bu devir de bir kilo et etmeyen para cezasi mi olur adam basina iki bin yaz yine yapar ise on bin yine yapar ise yuz bin diye devam et parayi ødeyene kadar iceri at bu yerli yasak olacak her deli binmis kafasina gøre gidiyor kast dogru da gunduz fosforlu yelek biraz sacma bence o zaman yayalar da giymesi gerek motor da ayni
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Abartma kardeşim. Gariban motorcu motoru satsa dediğin parayı ödeyemez. Caydırıcı olması gerek çok daha başka cezalar var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi