Son dakika: Fincancı tutuklanmıştı, TTB ile ilgili son dakika hamlesi!

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez yönetiminin görevine son verilmesi için davaname hazırladı.

GİRİŞ 28.10.2022 10:59 GÜNCELLEME 28.10.2022 10:59
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı üyeleri ve halen Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın görevlerine son verilmesi ve bu görevlere yeni isimlerin atanması istemiyle davaname hazırladı.

Dava, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

FİNCANCI TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

"GÖREVİNE SON VERİLSİN" TALEBİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca adı geçen şüphelinin halen devam ettirdiği Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı görevine, 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanununun 'Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliğinin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine son verilmesine ve yerlerine yenilerinin seçilmesine, Sağlık Bakanlığının veya bulundukları yer Cumhuriyet Başsavcılığının istemi üzerine…' şeklindeki Ek 2. maddesinin 2. fıkrası gereğince son verilmesine, aynı maddenin 3. fıkrasında düzenlenen usulle yerine yeni merkez konseyi başkanı seçilmesine karar verilmesi için nöbetçi asliye hukuk mahkemesi nezdinde talepte bulunulmuştur" denilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 120
  • 0061 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu teröristler olduğu sürece bu ülke huzur görmeyecek
    Cevapla
  • Ahmet boga 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi insallah
    Cevapla
  • Malatya 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir kurum olmasın yine aynı terör örgütünü kurarlar bunlar başka isim altında
    Cevapla
  • Harun raşit öz 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalmış bir karar bugibi terörist ler maalesef kamu da çok bunlar temizlik yapılması gerekiyor
    Cevapla
  • Ülke 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlarin dalları budakları ülke dısına tasdı bütün sünni mezhebine karsı olanlar orda kimler oldugunu tahmi edebiliyorsunuz birzamanlar ordumuzun en tepedeki genatelleri pasaları kimlerdi kimlerden yapılırdı ülkeyeyi kimler kötülüyor sanatcılar yada büyük gazete ve yazarlari Atatürkcü gibi görünüp yanindan bile gecmeyen Atatürk diyemeyenler kimler biliyoruzda bunu ülkemizin icisleri bakanligi güvenlik kolluklarida eminimki biliyordur Allah ülkemizin yar ve yardimcısı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza