Ceren Damar'ın katleden sanığın babasına da dava açıldı! 8 yıl isteniyor

Sanık Ömer Hikmet'in babası Hasan İsmail Hikmet hakkında, Ceren Damar Şenel'in anne ve babasına ait kimlik bilgilerini sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle, 8 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ceren Damar'ın katleden sanığın babasına da dava açıldı! 8 yıl isteniyor
Ceren Damar'ın katleden sanığın babasına da dava açıldı! 8 yıl isteniyor
GİRİŞ 28.10.2022 12:48 GÜNCELLEME 28.10.2022 12:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara'da yaklaşık  4 yıl önce akademisyen Ceren Damar Şenel'i (27) öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hasan İsmail Hikmet'in (23) babası Ömer Hikmet hakkında, Şenel'in anne ve babasına ait kimlik bilgilerini sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle, "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçundan 8 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

VAHŞİ CİNAYET!

Çankaya Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019'da üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü.

Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, 'kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı; karar Yargıtay tarafından da onandı. 

BABASI HAKKINDA DAVA

Dava karara bağlandıktan sonra Damar ailesine hakaret ettiği gerekçesiyle Hasan İsmail Hikmet’in dedesi İsmail Elçi ve ailenin avukatı Vahit Bıçak hakkında dava açılmıştı. Bu kez sanığın babası Ömer Hikmet hakkında, Şenel’in babası Mustafa, annesi Feyzan Damar’ın kimlik bilgilerinin sosyal medya hesabından paylaştığı gerekçesiyle iddianame düzenlendi. İddianamede, Hikmet’in 'herkeseadalet01' rumuzlu Twitter hesabını kullanarak, Ocak 2020’de Mustafa Damar ve Feyzan Damar’a ait kişisel veri niteliğindeki Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını görünür şekilde ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben yazılan şikayet dilekçelerini paylaşmak suretiyle 'verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçunu işlediği aktarıldı. İddianame, Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, sanık Ömer Hikmet hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ceren Damar cinayetinde savunması ile tepki çeken avukat, duruşmaya zorla getirilecekCeren Damar cinayetinde savunması ile tepki çeken avukat, duruşmaya zorla getirilecek

Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar'ın paylaşımı görenleri ağlattıCeren Damar'ın babası Mustafa Damar'ın paylaşımı görenleri ağlattı

Ceren Damar'ın katilinin dedesinden tepki çeken sözler!Ceren Damar'ın katilinin dedesinden tepki çeken sözler!

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Aytunç kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    İdam şart
    Cevapla
  • Namık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir sabah evden çıkıyorsun,mutlu Mesut işe gidiyorsun.manyağın biri hayatına son veriyor yetmiyor yedi ceddine musallat oluyor.
    Cevapla
  • Mustafa38 1 yıl önce Şikayet Et
    Haksız yere bir kadını öldür sonra da herkese adalet diye sayfa aç. Oh ne ala... Öldürenin cezası zaten ölüm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü