Diyarbakır annelerine 29 Ekim'de bir aile daha katıldı

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 1153'üncü gününde sürüyor. Evlat nöbetine bir ailenin daha katılmasıyla oturma eyleminde bulunan aile 319'a yükseldi.

GİRİŞ 29.10.2022 15:15 GÜNCELLEME 29.10.2022 16:36

Dağa kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla üzerinde Türk bayrağı bulunan balon uçurdu.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 1153'üncü gününde sürüyor.

Evlat nöbeti tutan anne ve babalar, HDP il binası önünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla üzerinde Türk bayrağı bulunan balonları uçurdu.

Aileler adına açıklama yapan Süleyman Aydın, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, evlat mücadelelerinin kararlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Sonuna kadar çocukları için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Aydın, "Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Türk bayraklı balonlarımızı evlatlarımız ve Cumhuriyet Bayramı'mız için göklere uçuruyoruz." ifadelerini kullandı.

OTURMA EYLEMINE BİR AİLE DAHA KATILDI

Bu arada, Diyarbakır'dan Sefer Karakaş da 7 yıl önce 20 yaşındayken kandırılarak dağa götürülen oğlu Mehmet için oturma eylemine dahil oldu. Karakaş ile evlat nöbetine katılan aile sayısı 319'a yükseldi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı