Resmi Gazete'de yayımlandı: Görev süresi 6 yıla çıktı

Son dakika... Yurt Dışında Daimi Görevlere Atanacak Personel Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete yayınlanan karara göre; yurt dışında gören yapan personelin görev süresi 6 yıla çıkarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Görev süresi 6 yıla çıktı
Resmi Gazete'de yayımlandı: Görev süresi 6 yıla çıktı
GİRİŞ 30.10.2022 10:00 GÜNCELLEME 30.10.2022 10:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yurt Dışında Daimi Görevlere Atanacak Personel için süre 3 yıl olarak uygulanıyordu.

Söz konusu süre hizmetin gerektirdiği hallerde bakanlıklarda ve bağlı, ilgili veya ilişkili kuruluşlarında bakan onayı, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı, ilgili veya ilişkili kuruluşlarda ise üst yönetici onayı ile bir yıla kadar uzatılabiliyordu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • ZÜLKARNEYN 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu personel bir daha gelmiyor zaten. Hele konsolosluklarda çalışanlar. Çoğu 5 yıl sonra o ülkelerde oturma hakkı alıyor zaten.
    Cevapla
  • mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşmayın. Çoğu ülkede beş yıl çalışan oturum izni alır, evet... ama bu devlet görevlileri için geçerli değil.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararla dil puani zorunluluğu olmadan içişleri müşaviri atanması için çıkarılan geçici maddedeki süre 3 yıldan 6 yıla çıkarılıyor. Yurt dışı görevlendirilmeleri hala 3 yıl. Araştırmanızı iyi yapın lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması