CHP'li belediye çözüm üretemedi, 8 bin TL mezar parası alıyor

Erdek'te mezarlık yeri sıkıntısına çözüm bulamayan CHP'li belediye yönetiminin ikameti ilçede olmayıp da yakınlarını buraya defnetmek isteyenlerden 8 bin TL mezar parası alması tepki çekti.

GİRİŞ 30.10.2022 13:36 GÜNCELLEME 30.10.2022 15:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Balıkesir'in, 33 bin olan nüfusu yaz aylarında tatilcilerin gelmesiyle 350 bine kadar çıkan ilçesi Erdek'te mezar yeri sıkıntısı yaşanıyor. İlçede son 60 yılda 100 bini aşkın kişi defnedildi.  Toplam 60 dönüm mezarlık alanının bulunduğu Erdek’te kabirlerin sayısı yaşayanların üç katını aştı. İlçedeki mezar sorununa çözüm üretemeyen CHP'li belediye ise ikametgahı Erdek'te olmayan fakat Erdek'e defnedilmek isteyen vatandaşların yakınlarından 8 bin TL ücret almaya başladı.

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

'VATANDAŞLARIMIZIN YAKINLARINDAN PARA ALMAK ZORUNDA KALIYORUZ'

Erdek Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü yer sorunu nedeniyle yakınlarının izin vermeleri halinde belirli aralıklarla ölen kişileri aynı mezara defnediyor. İkameti Erdek’te olmayıp da yakınlarını Erdek’e defnetmek isteyenlerden ise 8 bin TL mezar parası alınıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Burhan Karışık, "Mezarlık alanımız zeytinliklerin içinde kaldı. Yer sıkıntısı yaşıyoruz. Sorunun çözümü için ikametgahı Erdek'te olmayan vatandaşlarımızın yakınlarından para almak zorunda kalıyoruz. Çünkü, mezarlık sahamız yetmiyor. Mezarlık alanları ihtiyaca cevap vermiyor. Mezar alanları içinde, vatandaşların arazisi var, Vatandaşlarımız bu arazilerin birçoğunu belediyeye bağış yaptı. Son olarak vatandaşımız 2 bin 500 metrekare alanı mezar yapılması için belediyeye verdi. Bu araziyi meclisten geçirerek mezarlık alanına katacağız" diye konuştu.

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

MEZARLARIN FİYATI 100 BİN LİRAYI BULUYOR

Erdek'te yaşayıp yaşamlarını yitiren gayrimüslimler için de ayrı mezarlık alanları bulunuyor. Başka şehirlerde yaşayıp Erdek'te toprağa verilmek istenen ölenlerin yakınından yaklaşık 8 bin lira defin ücretinin talep edildiği ilçede, mermer ustası olan Yalçın Kurt, "Haftada ortalama 2 mezarı onarıp mermer kaplıyorum. Mezarların mermer ile kaplanma ücretleri 4 bin liradan başlıyor. Bu rakam mermerin kalitesi, rengi ve işçiliğe göre 100 bin liraya kadar çıkabiliyor. Erdek'te en fazla ölüm olayları pandemi döneminde yaşandı" dedi.

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

Balıkesir'in  Erdek ilçesinde ölü sayısı yaşayan sayısını geçti

KAYNAK: DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Belediyecolik kanununda para almasi mevzuat ve ic hizmet aksaminda yasaktir maalesef vatandaslarimiz bu detayi bilmiyorlar
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    yine ucuz sayilir suleymacilarda uye ise bir de zengin oldugunu bildiler mi butun paran gider bir de iyi borc cikarir diger taraf da gunahlari satip alip sana cenneti verecegiz diye para oldugu bildi mi devir su bu diye borc cikarmak ne o zaman namaz kilmaya oruc yada hacca gitmeye ne gerek var suleymancilari øldugun zaman versin yakinin yada sen adamlar diger taraf ile anlamis sen yeterki para ver sorun yok diyorlar
    Cevapla
  • HAKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP oldumu söz konusu ölüm bile parayla ama bu millet akıllanmaz beter olsunlar cahiller
    Cevapla
  • sarıçiçek 1 yıl önce Şikayet Et
    salla gitsin nede olsa kendileri seçmiş....
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    neymıs efendım sız aynı yolda daha da gıtmeye devam edersenız bılın kı olulerınıze gomulecek yer bulunamıyacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!