Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşıyla telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşıyla telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somalili mevkidaşıyla telefonda görüştü
GİRİŞ 31.10.2022 16:30 GÜNCELLEME 31.10.2022 16:39

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Mogadişu’da 29 Ekim’de meydana gelen terör saldırısını kınadığını ve lanetlediğini ifade etti.

MOGADİŞU'DA TERÖR SALDIRISI

Somali'nin başkenti Mogadişu’da bulunan Eğitim Bakanlığına bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti.

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud saldırının meydana geldiği bölgeye giderek incelemelerde bulunmuştu.

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Mahmud, olayda en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 300 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Ülkedeki en ölümcül saldırılardan biriyle karşı karşıya olduklarını söyleyen Mahmud, "Tüm mağdurları tedavilerinin sağlanması için yurt dışına gönderemediğimiz için, uluslararası ortaklarımızdan ve dünyadaki Müslümanlardan buraya doktor göndermelerini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
280 üst düzey ismi dinlemişler: Devlet içindeki gizli yapılanma! Deşifre oldular
Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...