Trabzon, Samsun, Rize, Giresun ve Yalova'yı panik sardı: Komşu ülkeden kötü haber geldi!

Türkiye'de son zamanlarda Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun ve Yalova'da çok sıklıkla görülen kokarca böceği Gürcistan'ın sınır köylerinde yeniden artış gösterdi. Böcekten çok dert yanan illerimizde telaşlı bir bekleyiş başladı.

GİRİŞ 02.11.2022 10:40 GÜNCELLEME 02.11.2022 10:43
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Ülkemizde daha önce çok az rastlanan ancak son yıllarda yeniden artış gösteren kokarca böceğiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun ve Yalova'da büyük sorunlara yol açan, tarım arazilerini ise perişan eden böcekle ilgili ürküten bir haber geldi.

GÜRCİSTAN'DAN SINIRA DAYANDI

Gürcistan'ın Düzenli, Efeler, Kayalar, Uğur ve Maral köylerinde görülme sıklığı çok artan ve evleri basan kokarca böcekleri hem insanların hayatlarını zorlaştırıyor hem de tarladaki ekinlere zarar veriyor. Tarım yetkilileri de böceğe karşı harekete geçti.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK KARADENİZ BÖLGESİNDE

Kokarca böceğinin Gürcistan sınırına dayanmasının ardından Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun ve Yalova'da da endişeli bir bekleyiş başladı. Daha önce böcekten çok çeken vatandaşlarımız, benzer bir istiladan korkuyor.

KORNEA İLTİHABI VAKASI VAR

Böceğin şu ana kadar insana zarar vermediği görüldü ancak bazı bölgelerde kornea iltihaplanmasına yol açtığına dair vakalar bildirildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Tavuklar ve kuşlar çoğaltılmalı
    Cevapla
  • Dr. Teknik 1 yıl önce Şikayet Et
    abd Gürcistandaki biyolojik silah laboratuvarında üretip Türkiye sınırında serbest bırakıyor bu zararlıları. Kene, kokar böcek, asya kaplan sivrisineği ve bölgede görülen ya da bölgeden başlayıp diğer yörelerimize genişleyen zararlıların hepsi üzerimize salınan biyolojik silahlardır. Yani "düşman belli"; abd iblisi...
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kolayı var bunları yiyen böcekleri çoğaltıp ormanlara atacaksınız bu orman bakanlığı bunu neden görmez arttik çalışma zamanı...cam ağaçları dökmekten vazgeçin...ıhlamur yanmayan ağaçlar.dikim zamanı
    Cevapla
  • Erdo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu böcek muhabbetini bile pontusla anmak çok aptalca, pontus yada başka bir şey söz konusu olamaz. Kendini ermeni gören bizden değildir.
    Cevapla
  • Ali Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara ot sünesi de denir. Farklı bir varyetedir. Hububat zarar veren başka bir türü. Bilen bilmeyen konuşuyor. Konu entomologların işidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi