İHH'dan Afganistan'daki yetimlere ve ailelerine yardım

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Yetim Dayanışma Günleri Projesi kapsamında Afganistan'daki yetim çocuklar ve ailelerine yardım ulaştırdı.

İHH'dan Afganistan'daki yetimlere ve ailelerine yardım
İHH'dan Afganistan'daki yetimlere ve ailelerine yardım
GİRİŞ 02.11.2022 21:58 GÜNCELLEME 02.11.2022 21:58

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bu yıl 11'incisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri kapsamında Afganistan'a giden ekipler, Kabil, Pervan ve Logar şehirlerinde yetimlere ve ailelerine hayırseverlerin yardımlarını dağıttı.

Kabil'de 16 farklı yetimhanede kalan 1309 çocuğa, içinde sırt çantası, kalem, defter, silgi, kalemtıraş gibi kırtasiye malzemelerinin yer aldığı eğitim seti ulaştırıldı.

Gelir Temini Projesi kapsamında da 9 yetim ailesine Tuk Tuk olarak bilinen 3 tekerlekli taşıma aracı verilirken, şehirdeki 6 yetimhaneye dağıtılmak üzere 6 büyükbaş ile küçükbaş adak-akika kurbanı kesildi.

Pervan vilayetinde 44 yetim ailesine kümesleriyle birlikte 704 adet tavuk dağıtıldı, 1056 kilo yem ve nakliye desteği sağlandı.

Yetim ailelerine süt keçisi verildi

Proje uygulanan şehirlerden Logar'da ise 70 yetim ailesine her birine ikişer olmak üzere 140 süt keçisi dağıtıldı.

Afganistan'daki etkinlikler kapsamında ayrıca başkent Kabil'de 350 yetim çocuğun katıldığı şenlik düzenlendi. Yemek ikramının ardından çeşitli oyunların oynandığı şenlikte, çocuklara uçurtma hediye edildi.

İHH'nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın farklı coğrafyalarındaki yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, aylık 250 lira karşılığında bir çocuğun sponsoru olabiliyor.

Bağışçılar ayrıca, YETIM yazıp 3072'ye SMS göndererek 10 lira yardımda bulunabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise İHH'nın internet sitesi ya da banka hesapları üzerinden açıklama kısmına "YETIM" yazarak destek olabiliyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı
Okuldan atılan kız öğrenci silahla okulun kapısına gelip havaya ateş açtı