İDDEF, Afganistan'da örnek çalışmalara imza atıyor

İDDEF, uzun yıllar süren istikrarsızlık ve çatışmanın getirdiği zorlukları aşmaya çalışan Afganistan’da su dağıtım merkezi ile külliyenin temelini atarken, inşa ettiği mescit ve medrese gibi kalıcı eserleri hizmete aldı.

GİRİŞ 03.11.2022 10:18 GÜNCELLEME 03.11.2022 10:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Afganistan’daki eğitim ve insani yardım çalışmalarına devam eden İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), geçtiğimiz günlerde cami, mescit ve medrese açılışı gerçekleştirirken, şimdi de yeni projelerin temellerini attı.

Kabil’de inşa ettiği Seyyidül Murselin Medresesi ile Enerji ve Su İşleri Bakanlığı Camii ve Gazni şehrinde tamamlanan Sultan Mahmud Gaznevi Mescidi’ni hizmete açan İDDEF, İcra Kurulu Üyeleri ve İsmailağa heyetinin katılımıyla yetimhane, su dağıtım merkezi ve Vardak şehrindeki külliyenin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Öte yandan Afganistan'da açılış ve temel atma törenlerine katılan heyet, Türkiye Cumhuriyeti Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay ile bir araya geldi. Görüşmede, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme ve planlanan çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “Uzun yıllar süren istikrarsızlık ve çatışmalar nedeniyle büyük hasar gören kardeş ülke Afganistan’da her alanda iyileştirme çalışmaları yapılırken İDDEF olarak, kardeşlerimizin geleceğe umutla bakmaları için projeler geliştirerek, hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ülkemizden "İyilik Trenleri" ile insani yardım ulaştırılırken, ülkenin imar ve ihya sürecine destek olarak eğitim ve insani çalışmaları kapsayan kalıcı eserler yapıyoruz. Türkiye’den Afganistan’daki çalışmaları incelemek, açılış ve temel atma törenleri ile birlikte ziyaretlerde bulunmak üzere gittiğimiz ülkede, bölge halkının ibadetlerini rahatlıkla gerçekleştirmeleri, öğrencilerin ders halkaları ile sürdürülebilir eğitim modeli uygulaması için Gazni Şehrinde Sultan Mahmud Gaznevi Mescidi’nin açılışını yaptık. Vardak şehrinde külliyenin, başkent Kabil’de savaş nedeniyle ailesiz kalan yetimler için yetimhane ve 4000 aileye temiz su ulaştırılacak su dağıtım merkezinin temel atma törenini gerçekleştirirken, Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. Yarım asırlık işgalin izlerini silmeye çalışan Afganistan’da eğitim seferberliği kapsamında inşa edilen dört kalıcı eserimizde 1995 öğrenci ilim yolculuğunu sürdürüyor” denildi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten kardeş zor günde belli olur. Afganistan'da bunu bekliyor. Allah razı olsun, ne güzel kalıcı hizmetler yapılıyor.
    Cevapla
  • Zihni 1 yıl önce Şikayet Et
    Habil sende lafa konma afgansan mustesna
    Cevapla
  • Habil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaydırak sen mecbur değilsin. Boş yapma
    Cevapla
  • Kaydirak 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'daki afganlari hepsi iş adamı parayla oynuyorlar ama memleketlerine koklatmiyorlar, ilgilenmek gene bize kalıyor sanki mecburuz...
    Cevapla
  • Mehmet57 1 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden Allah cc razı olsun oralara sahip çıkmak lazım
    Cevapla
  • Önce Özümüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Aramconun 3 aylık karı 60 Milyar dolar. Vergi ve diğer ödemeleri ile 120 Milyar Dolar para Suudi krallığına sadece 3 ayda gelir kaydedildi. Sadece bunun vekatını verse dünyada fakir müslüman kalmaz. Biz ise elimizde zaten 3 5 kuruş var onu da dışa harcıyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi