Ayda tam 400 ton topluyorlar... Çevre 'çekçekçileri'

Bursa'nın en kalabalık ilçelerinden Yıldırım'da, "çekçekçi" olarak adlandırılan Atık Dönüşüm Timi ile çöplerin ekonomiye kazandırılması için hummalı faaliyet yürütülüyor. Çekçekçiler ayda 400 ton atık topluyor.

GİRİŞ 03.11.2022 13:01 GÜNCELLEME 03.11.2022 13:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, örnek bir proje oluşturdu. Şehrin en kalabalık ilçelerinden Yıldırım'da, "çekçekçi" olarak adlandırılan Atık Dönüşüm Timi ile çöplerin ekonomiye kazandırılması için hummalı faaliyet yürütülüyor.

'SIFIR ATIK' İÇİN YOLLARDALAR

Belediyenin elektrikli araç vererek kurduğu 70 kişilik "Atık Dönüşüm Timi", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Sıfır Atık Projesi"ne güçlü destek sağlıyor. Yıldırım Belediyesi'nin 5 ay önce istihdam ettiği "çekçekçi"lere elektrikli araçların yanı sıra sosyal güvence de sağlandı.

Çekçekçilerin çalışmasıyla toplanan atıklar, Yıldırım Belediyesi'ne ait tesislerde ayrıştırılarak ham maddeye dönüştürüyor.

ÇEKÇEKÇİLER HER MAHALLEDE

Anadolu Ajansı'na konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, uyguladıkları projeyle atık toplayıcılarının bir düzen içinde çalışmalarına imkan sağladıklarını söyledi. Elektrikli araçlarla doğaya zarar verilmediğini vurgulayan Yılmaz, ilçedeki 69 mahallenin her birine bir ekip oluşturduklarını kaydetti.

AYDA 400 TON

Belediye Başkanı Yılmaz, çalışmalara başlamadan önce 20 ila 25 ton dolayında geri dönüşüm ham maddesi toplanırken, çekçekçilerin hizmete girmesiyle 400 tonun üzerinde geri dönüşüm ham maddesinin toplandığını söyledi.

Oktay Yılmaz, sıfır atık konusundaki çalışmalarının diğer belediyelerin de dikkatini çektiğini, projeleri hakkında kendilerinden bilgi isteyenler olduğunu anlattı. Yılmaz, "Sıfır atık çalışmalarını himaye eden Emine Erdoğan Hanımefendinin sosyal medyada bu işlerimizi takdir eden paylaşımları bizleri son derece mutlu etti, motive etti ve bu çalışmalara biz de daha bir önem vermeye başladık." dedi.

HER İKİ ÇÖPTEN BİRİ HAM MADDE OLUYOR

Başkan Yılmaz, toplanan çöplerin en az yüzde 50'sinin geri dönüşüm ham maddesi niteliğinde evlerde ayrıştırılması konusunda da çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 3
  • Bursali esnaf 1 yıl önce Şikayet Et
    Sene 2022 toplum olarak hala evde, iste, okulda hala ayrimi yapamiyoruz. Ham maddeyi dövizle aliyoruz. Tebrikler Bursa Belediyesine 400. ton harika rakam umarim tum Belediyeler uygular. Alanya Belediyesi bisikletti görevliler koymus kontreynirlar dolunca görevliler orda
    Cevapla
  • Ömer F. 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun belediyeye, diğerlerine de örnek olması dileğiyle
    Cevapla
  • Batıdangelen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kardeşlerimize saygı duyuyorum, bir çok insandan daha hayırlı ve yararlılar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi