Hastanede yaşlı kadına eziyet eden sağlık çalışanları meslekten men edildi

İstanbul'da özel bir hastanenin yoğun bakımında yaşlı hastaya kötü muamelede bulunan sağlık çalışanları 3'er yıl meslekten men edildi.

GİRİŞ 03.11.2022 19:45 GÜNCELLEME 03.11.2022 20:17
Bu Habere 158 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde yaşlı hastaya kötü muamelede bulunan sağlık çalışanlarının 3'er yıl meslekten men edildiğini açıkladı.

Bakanlığın açıklamasında, 5 Ekim 2022'de sosyal medyada yayımlanan ve Bayındır İçerenköy Hastanesi yoğun bakım servisinde çekildiği anlaşılan görüntüler üzerine, Sağlık Bakanlığının hemen harekete geçerek aynı gün ilgili hastanede inceleme başlattığı, hastanenin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Olayda adı geçen 7 sağlık meslek mensubu hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığı, bunlardan dördünün tutuklandığı, üçünün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ve sürecin devam ettiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İdari soruşturma sürecinde Sağlık Meslekleri Kuruluna intikal eden dosya, 19 Ekim 2022'de görüşülerek karara bağlanmış ve ilgililer 3'er yıl meslekten men edilmiştir. Tekrar mesleğe dönebilmeleri ise 18 aylık mesleki ve etik eğitime tabi tutulmadan mümkün değildir. Bu kararın, geçerli mevzuat çerçevesinde Sağlık Meslekleri Kurulu tarafından verilmesi mümkün en ağır yaptırım olduğu bilinmelidir. Kurulun aldığı bu kararlar, sadece meslek icrası yönüyle ilgili olup adli süreçten bağımsızdır. Mahkemedeki ceza yargılaması sonucunda, ilgililerin işledikleri suçlara mukabil cezaları alacaklarından kuşku yoktur.

Sağlık Bakanlığı soruşturmayı yürütürken başta yoğun bakım hizmetleri olmak üzere, söz konusu hastanedeki tüm süreçleri inceleyip denetlemiştir. İncelemeler sonucunda sorumlu bulunan mesul müdür görevinden alınmıştır. Hastanenin 2 Kasım 2022 tarihi itibarıyla, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen bir kurulun gözetiminde olmak şartıyla hizmet vermeye devam etmesine müsaade edilmiştir."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 158
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl sonra kaldıkları yerden devam edecekler demek bu
    Cevapla
  • Gökhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberi sadece başlığını mı okudunuz acaba
    Cevapla
  • Acaba? 1 yıl önce Şikayet Et
    Yoo hatta senin bu saçma yorumundan sonra tekrar okuduk. Acaba birşey mi kaçırdık diye ama 1 dakikamızı fazladan çaldın diyebiliriz. Haberin başlığında ne okuduysak haberin içinde de onu okuduk. Acaba sen magazin sayfasına falan yorum yapacaktın da burayamı yorum attın yanlışlıkla?
    Cevapla
  • İnci 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonra da saglıkta siddet derler..
    Cevapla
  • Emrah Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    komik güldürmeyin 3 er yıl men ne demak allah aşkına bu edepsizleri meslekten atıp, içeri atmadınız öylemi . yazık valla yazık kadına
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupada birakin kotu davranmayi, , Hemsire Hastasinin uzerine kaza ile soguk kahve doktu diye meslekten atilani gozlerimle gorup sahit oldum..gerisini siz hesap edin artik
    Cevapla
  • can 1 yıl önce Şikayet Et
    meslekten men idari bir ceza adli süreçten bağımsız "adli süreç devam ediyor"
    Cevapla
  • vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar ucuzla kurtulunur mu meslekten ihraç edip tazminata mahkum etmek lazım. 3 sene sonra da bu kanı bozuklar aynı şeyi yapmayacaklar mı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...