Başkan Erdoğan'dan 'mülakat' talimatı!

Milletvekilleri, kamuda işe alımlardaki mülakat sınavlarına belli standartlar getirilmesini talep etti. Başkan Erdoğan, sistemin tümden kaldırılmasının doğru olmayacağını belirterek “Aksayan yönleri varsa gözden geçirelim” talimatını verdi.

Başkan Erdoğan'dan 'mülakat' talimatı!
Başkan Erdoğan'dan 'mülakat' talimatı!
GİRİŞ 05.11.2022 08:52 GÜNCELLEME 05.11.2022 08:52
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kamuda işe alımlardaki mülakat sınavlarının, "Hakkaniyetli yapılmadığına" yönelik tartışmalar AK Parti’nin de gündemine geldi.  

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleri ile yaptığı son istişare toplantısında, kamuda işe alımlardaki mülakat sistemi ile ilgili vatandaşlardan gelen şikâyetler aktarıldı.

Bazı milletvekilleri, mülakat aşamasındaki tartışmaların ve iddiaların kamuoyunda "kayırmacılık" yapıldığı algısına neden olduğunu, sistemin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mülakat komisyonların çelişkili kararlar aldığına dikkat çeken milletvekilleri "Aynı sınavla ilgili bir komisyon tüm adayları geçirirken, diğer komisyondan tek bir aday bile geçemiyor. Standartları yok" değerlendirmesini yaptı. 

HAKSIZLIĞA MEYDAN VERMEYELİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kamuda işe alımlardaki mülakat sisteminin özellikle terörle mücadele açısından da gerekli olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu: 

Bu sistemin devam etmesi gerekiyor. Yoksa, devlete girişte PKK’lı mı yoksa başka bir örgüt mü bunları ayıklamayayız. FETÖ’yü gördünüz. Kamuya sızdılar. 15 Temmuz’da darbeye kalkıştılar. Sistemi tümüyle kaldırımayız. Mülakat sistemi bu yüzden gerekli ama aksayan yönleri varsa, yanlış uygulamalara konu oluyorsa, bunu gözden geçirelim. Mülakatlar için oluşturulan komisyonları gözden geçirelim. Gerekirse bu komisyonların sayısını artıralım. Herhangi bir haksızlığa meydan verilmemesi için ince eleyip sık dokuyalım. Gerekirse komisyonların değerlendirme süreçleri altı ayda tamamlansın ama işler doğru düzgün yürüsün.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • Madur 1 yıl önce Şikayet Et
    Adil bir branş dağılımı istiyorum.
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet memurluğu, polis, asker, öğretmen, hakim, savcı, maliyeci, denetmen vs her işte mülakat kesinlikle yapılmalı. Lakin müakatta esas olan bilgi seviyesi değil kişinin konuşma becerisinin incelenmesi olmalı. Bilgi ve beceri zaten sınavda ispatlanmış kişiler mülakata giriyor. Mesela öğretmenin konuşma becerisi yok ise nasıl ders anlatacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    DEĞERLER EĞİTİMİ Okullarda derslere girdiği gibi VATAN DEVLET ve MİLLET için işe giriş mülakatlarında da önemli ETKEN OLMALIDIR..
    Cevapla
  • Caner 1 yıl önce Şikayet Et
    Mülakatlar tümden kaldırılmalı Mülakat demek adam kayırma demek
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    mülakat kayıtları paylaşıldı nasıl önüne geçeceksiniz tamamen kalkması gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!