Son dönemde işlenen en büyük hırsızlık! 2. Abdülhamid hediye etmişti

İstanbul Beşiktaş'ta 70 yaşındaki kadının 1800'lü yıllarda büyük dedesine 2. Abdülhamid tarafından hediye edilmiş ve değeri 5 milyon TL olan tuğralı gümüş tepsisi çalındı.

Son dönemde işlenen en büyük hırsızlık! 2. Abdülhamid hediye etmişti
Son dönemde işlenen en büyük hırsızlık! 2. Abdülhamid hediye etmişti
GİRİŞ 05.11.2022 11:48 GÜNCELLEME 05.11.2022 11:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İstanbul Beşiktaş'ta yaşayan 70 yaşındaki ev hanımı N.A. yaz tatili için şehir dışına çıktı. Eve döndüğünde ise hayatının şokunu yaşadı.

N.A., 1800'lü yıllarında Padişah II. Abdülhamid tarafından büyük dedesine ziyaret esnasında hediye edilen değeri yaklaşık 5 Milyon TL olan tuğralı gümüş tepsinin yerinde olmadığını fark etti.

20 MİLYONLUK TAKISI ÇALINDI

Telaşla evini kontrol etmeye başlayan N.A., ailesinden yadigar gümüş çay setinin, gümüş vazolarının ve antika eşyalarının da çalınmış olduğunu gördü.

Yatak odasında bulunan kasayı kontrol etmek istediğinde ise anahtarı koyduğu yerde bulamadı.

Bunun üzerine çilingire çağıran N.A., kasasını açtırdı. Kasasında muhafıza ettiği değerleri yaklaşık 20 Milyon TL olan ünlü marka pırlanta taşlı saatinin, lüks marka altın saat, iki yakut yüzük, iki adet pırlanta tektaş ve birkaç yakut küpenin kasada olmadığını tespit etti.

ŞOFÖRÜNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Hırsızlık sonrası N.A., polis merkezine başvurarak yaşanan üzücü olayı anlattı. Polis merkezinde verdiği ifadede, çalınan kıymetli mücevher ve eşyalarının değerlerinin yaklaşık 30 Milyon TL olduğunu belirten yaşlı kadın, ''Tatilden döndüğümde kapımda bir zorlama yoktu. Eve girdiğimde sehpanın üzerinde duran gümüş tepsimin olmadığını fark ettim. Kontrollerim sonucu diğer eşyalarımın çalındığını tespit etti. Hırsızlığın ne zaman gerçekleştiğine dair bir fikrim yok. Şoförüm S.E.'den şüpheleniyorum çünkü yardımcım kendisini yatak odama girerken görmüş ve uyarmış'' diyerek şikayetçi oldu.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
N.A.'nın avukatı Dr. Av. Candaş Gürol, yaşanan olayın ardından açıklamada bulundu. Gürol, ''Son dönemde işlenen en büyük hırsızlık olayı ile karşı karşıyayız. "Kuşkusuz Çalınan eşyalar maddi değeri olan şeyler; ancak Padişah II. Abdülhamid' in tuğrasını taşıyan nadide eserler düşünüldüğünde yaşanan tahribatı daha iyi anlıyoruz''

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • SakinOlunHele 1 yıl önce Şikayet Et
    Texas Eyalet Yasalarına göre Hırsızlık suç olmaktan çıkalı çok oldu...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızın hiç mi suçu yok ???
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evde o kadar değerli eşyayı bırak, 70 yaşında bir de üstüne üstlük kalk tatile git. Onun bunları kaybetme endişesi olmadığına göre, böyle bir servete ihtiyacı yok demektir. İhtiyacı olan ve kiymetini bilen birisi almıştır. Nokta...
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    evde değilde nerde saklasın
    Cevapla
  • Kaan 1 yıl önce Şikayet Et
    yani bu kadar mal mülk evde nasıl bırakılır.bizim bi çeyreğimiz olsa nereye koyacağımızı şaşırıyoruz.şükür o da yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı