Kaçak göçmene ev kiralayanlara 2 milyon lira ceza

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya veren 84 ev sahibine toplan 2,1 milyon lira ceza kesildi.

GİRİŞ 05.11.2022 19:51 GÜNCELLEME 05.11.2022 19:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul'da göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında geçen ay düzenlenen operasyonlarda 797 kaçak göçmen yakalanırken evlerini kiralayan 84 mülk sahibine 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası uygulandı.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "göçmen kaçakçılığı" suçuyla ilgili yürüttüğü çalışmalarda düzensiz göçmenlerin sevk edilecekleri sınır illerine götürülmeden önce kaldıkları ve "şok evleri" diye nitelendirilen adresleri tespit etti.

Bu kapsamda geçen ay hava destekli ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda yakalanan 797 düzensiz göçmen, geri gönderme merkezine teslim edildi.

Operasyonda gözaltına alınan ve evlerini düzensiz göçmenlere kiraya veren 84 mülk sahibine ise 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası uygulandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen mülk sahiplerinden biri tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. 81 ev sahibi ise emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Yedi emirler 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamirci kardeş, oturum izni olanlar yasal
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza kesilir uygulama yok yakında yeni torba derler af çıkar maske olayı gibi seçim geliyor diye buna af çıkar yine
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Oturma izinleri varsa kacak olmuyor
    Cevapla
  • Tamirci 1 yıl önce Şikayet Et
    ben ayıramıyorum hangileri kaçak hangileri yasal oluyor acaba
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    evlere el konulup satılsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...
Mehmet Şimşek'ten altın kotası açıklaması: Çıkar çevreleri memnun değil