200 milyon liralık emlak ve lüks araç vurgunu

Emlak ve lüks araç vurgunu yaparak milyonlarca lira haksız kazanç elde eden çeteye operasyon düzenlendi.

 200 milyon liralık emlak ve lüks araç vurgunu
200 milyon liralık emlak ve lüks araç vurgunu
GİRİŞ 08.11.2022 17:51 GÜNCELLEME 08.11.2022 17:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kurdukları kooperatifle 200 milyon liralık emlak ve lüks araç vurgunu yapan suç çetesine yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

18 GÖZALTI

Kurdukları kooperatif üzerinden çalışmaları durma noktasına gelen inşaatların yetkililerine daire karşılığında inşaatı tamamlama vaadinde bulunarak dolandıran ve bu yöntemle ele geçirdikleri daireleri de birden fazla kişiye satarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen suç çetesine yönelik Ankara merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 18 kişi gözaltına alındı.

OTOMOBİL KARŞILIĞINDA DAİRE VAADİ

Şüphelilerin ayrıca, internetten gördükleri lüks otomobil ilanlarının sahipleriyle de irtibata geçerek otomobil karşılığında daire vaadinde bulunup dolandırıcılık yaptıkları ve tüm bu yöntemlerle toplam 50 kişiyi mağdur edip yaklaşık 200 milyon liralık vurgun yaptıkları ortaya çıktı.

BİRDEN FAZLA KİŞİYE AYNI DAİRE

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kurdukları kooperatif ile çalışmaları aksayan inşaatların yetkililerini daire karşılığında inşaat tamamlama vaadiyle kandıran ve ele geçirdikleri daireleri de birden fazla kişiye satarak haksız kazanç elde eden suç çetesini tespit etti.

3 AYLIK TEKNİK VE FİZİKİ TAKİP

Yapılan 3 aylık teknik fiziki çalışmaların ardından harekete geçen polis ekipleri Ankara merkezli Antalya, İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya’da gerçekleştirdikleri eş zamanlı operasyonda aralarında örgütün elebaşı olan Ethem B.’nin de bulunduğu toplam 18 şüpheliyi yakaladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüpheliler gözaltına alındı. Zanlıların ayrıca, internetten gördükleri lüks otomobil ilanlarının sahipleriyle de irtibata geçerek otomobil ve üzerine bir miktar para karşılığında daire vaadinde bulunup dolandırıcılık yaptıkları ve bu yolla da yüklü miktarda haksız kazanç elde ettikleri öğrenildi.

200 MİLYON LİRALIK VURGUN

Suç örgütünün bu yöntemlerle dolandırdığı 50 kişiden 150 ile 200 milyon liralık vurgun yaptıkları aktarıldı. Örgüt üyelerinin ele geçirdikleri araçların takibi zorlaştırmak için sahibini sürekle değiştirdikleri veya sattıkları aktarıldı. Öte yandan mağdurların e-kooperatif üzerinden gerçekten üye olduklarını görebilmeleri ve kooperatif karar defterinin noter tarafından onaylandıklarını bildikleri için şüphe duymadıkları, kendilerini dolandıran kişilere güven duyarak çevresindeki kişileri de bu sisteme dahil ettikleri belirtildi.

MAĞDURLARIN BAZILARI DEFALARCA DOLANDIRILMIŞ

Mağdurların geçen zamana rağmen dairelerini alamamaları üzerine çete üyeleriyle tartıştıkları, çete üyelerinin de bu durumu kullanarak mağdurlara başka bir yerde ev verecekleri yalanını söyledikleri ve söz konusu ev için aradaki fiyat farkını ödemeleri gerektiğini söyledikleri belirtildi. Çete üyelerinin bu yöntemle de bazı mağdurları ikinci kez dolandırdıkları ortaya çıktı.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu işlerde noterleride ceza kesin, hemde büyük ceza. Nasıl oluyorda 2-3 kişiye satabiliyor noter üzeri. Alan şahısın tapuda noterden çıktıktan 1 gün sonra işleme geçip ismi geçmesi gerek, öyle olmaz. Sonunda para verilir.... İlk ödemeyi tapuya işlem yapılınca havale edilir. Bu ne???
    Cevapla
  • Sahtekarı Gizle 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle zatların ismi resmen yazmaya müsade etselerde ilerki zananda bir daha sahneye cıkamasınlar millet bilse daha iyi deyilmi
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle Bağdat caddesi ve Ataşehir'de ki galeri ve emlakçılar
    Cevapla
  • Aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırma olayı görmüyorum bu haberde. Sadece bir kaç aç gözlünün tokatlanması durumu oluşmuş. Ucuz konutu alıp 2 katı fiyata başkasına satacaklardı ama olmadı. Ulan ekmeği bile bayatlayınca ucuza veriyorlar adamlar sana niye sıfır daireyi ucuza versin. Adamlara helal olsun böyle enayileri bende bulsam bende tokatlarım.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    sabaha kalmaz dışardalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı