Filonun en güçlü gemisi Abdülhamid Han sondaj gemisi Mersin'e döndü

Yaklaşık 3 aydır Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarını sürdüren Abdülhamid Han sondaj gemisi Mersin'deki Taşucu Limanı açığına demirledi.

Filonun en güçlü gemisi Abdülhamid Han sondaj gemisi Mersin'e döndü
Filonun en güçlü gemisi Abdülhamid Han sondaj gemisi Mersin'e döndü
GİRİŞ 08.11.2022 21:21 GÜNCELLEME 08.11.2022 21:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ülkemizin hidrokarbon arama çalışmalarına güç veren 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han, bakım ve ikmal işlemleri için Mersin'deki Taşucu Limanı açığına döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 9 Ağustos'ta Taşucu Limanı'nda düzenlenen törenle göreve uğurlanan Abdülhamid Han sondaj gemisi, Akdeniz'deki Yörükler-1 sahasında çalışmalarını tamamladı.

FİLONUN EN GÜÇLÜ GEMİSİ

Hem teknik donanımı hem de fiziki özellikleriyle "Mavi Vatan"daki filonun "en güçlüsü" olarak görev yapan Abdülhamid Han, Fatih, Kanuni ve Yavuz'un ardından hidrokarbon arayan filonun 4. üyesi konumunda.

İlk görev yerindeki faaliyetlerin ardından Mersin'e dönen 238 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğindeki gemi, Taşucu Limanı açıklarına demirledi.

Gemi, lojistik ve ikmal işlemleri için limana yanaşacak.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Erol Kabaoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde bir şey bulamadı ama Akdeniz'de aramaya devam edilmeli
    Cevapla
  • avni 1 yıl önce Şikayet Et
    libya türkiye sınırına giritin dibindeki alana gönderilmesi gerek artık!
    Cevapla
  • Ferhat 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah hayırlı bir haber gelir Türk Milleti için
    Cevapla
  • Ali can 1 yıl önce Şikayet Et
    Yörükler 1 dedikleri alanyamızın açıkları,açık derken öyle çokta uzak değil çıplak gözle görünecek kadar yakın.Gaz çıktı diye duymuştuk.Çıkarmak mesele değil ,çıkardığını korumak mesele.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor