AK Partili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anketi paylaştı

AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı canlı yayında, AK Parti tarafından yaptırılan son anketin detaylarını paylaştı.

GİRİŞ 09.11.2022 03:21 GÜNCELLEME 09.11.2022 03:40
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

2023 Genel Seçimlerine girilen süreçte araştırma şirketleri üst üste anket sonuçlarını açıklarken, Ak Parti'nin oy oranı kamuoyunda merak konusu oldu. Habertürk TV canlı yayınına katılan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anketin detaylarını paylaştı. Partisi tarafından yaptırılan ankette AK Parti'nin oy oranının yükselişte olduğunu belirten Kurtulmuş, 2023 seçimlerinde 50+1'de sıkıntı yaşamayacaklarını belirtti.

"OYLAR YUKARIYA DOĞRU ÇIKIŞTADIR"

AK Partili Kurtulmuş, "Son zamanlarda özellikle yaz sonundan itibaren AK Parti'nin ve sayın Cumhurbaşkanımızın oyları yukarıya doğru çıkıştadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın küresel liderliği, Türkiye'nin bölgesel aktör olarak ortaya çıkışı. Dolmabahçe'de Rusya ve Ukrayna'nın bir araya getirilmesi, arkasından esir takası, kesilmiş olan tahıl koridorun yeniden Cumhurbaşkanımızın gayretleriyle açılması, Türkiye'nin dünya ile ilgili sorunları çözebilecek güçlü bir ülke imajını pekiştirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal projesi olan toplu konut, ilk işyerim, ilk konutum projesinde başvurular 8 milyonu aştı. Bunun ortaya çıkmış olması. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun milletimiz tarafından milli vizyon olarak sahiplenilmesi, hemen arkasından TOGG'un açılışı" dedi.

"50+1'DE SORUNUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Altılı ittifakın dağınık görüntü çizdiğini dile getiren Kurtulmuş, "Bütün bunların hepsi üst üste yaptığı hizmetlerin, çalışmaların geniş kesimler tarafından görüldüğü Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı var. Diğer taraftan her gün dağınıklığı ortaya çıkan Altılı artılı ittifak var. Hayatım boyunca hiçbir anketin sonuçlarını söylemem. Önemli artış olduğunu, artış eğiliminin devam ettiğini görüyoruz. 50+1'de hiçbir sorunun olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"ALTILI MASANIN SORUNU ORTAK FİKİR ETRAFINDA BÜTÜNLEŞEMEMEK"

Kurtulmuş konuşmasının devamında şunları söyledi: "Siyasette kendinizden menkul gücünüz yoksa sonuç almak mümkün değildir. Seçim bir yarıştır. Seçime 7 ay kalmış. Hala bir aday üzerinde konuşamayan bir bloktan bahsediyoruz. Ben ona 6 artılı masa diyorum. Masayı bugüne kadar getiren sayın Kılıçdaroğlu. Masanın dağılmamasını sağlamaya gayret etti. HDP'nin oyu olmazsa o masadan çıkacak ortak adayın seçim yarışının kulpunu tutmaması mümkün değil. Masadaki sorun aday çıkaramamak değildir. Esas sorun ortak fikir etrafında bütünleşememek.

"İKTİDARA GELİRLERSE HANGİ POLİTİKAYI İZLEYECEKLER"

Partilerin birçok konuda farklı olduğu. PKK ile mücadele, sınır ötesi mücadele. Mavi vatan konusunda CHP Libya tezkeresine hayır, İYİ Parti evet dedi. Birçok konuda farklı fikirleri olan masadan bahsediyoruz. Hangi konular etrafında bütünleşeceği açık görünmüyor. En azından biz ve Türk kamuoyu bilmiyor. İktidara gelirlerse hangi ekonomi politikayı izleyecekler, teröre karşı ne yapacaklar, Rusya ile Ukrayna savaşında Türkiye'nin konumunu nasıl belirleyecekler? AK Parti, MHP, BBP'nin ne yaptığı açık ve net. Karşı tarafın hangi konuda ne düşündüğü net değil.

"ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NDAN NEDEN ÇEKİNSİN?"

Sayın Cumhurbaşkanımız sayın Kılıçdaroğlu'ndan ya da başka birisinden niye çekinsin? Girdiği bütün seçimleri kazanmış, halkın büyük desteğini almış. Aday olmak istemeyebilir. Önce sayın Cumhurbaşkanımızın Kılıçdaroğlu'ndan çekinip çekinmediğini anlamak için 'ben adayım' cümlesini duymamız lazım. Söylediği cümleler adaylığa doğru yürüdüğünü gösteriyor. Masada bir kısmının istemediği anlaşılıyor. Bizim karşıda kimlerin aday olacağı ile ilgili herhangi endişemiz yok. Kim çıkarsa çıksın, bu bir yarıştır, kilidin anahtarı vatandaşın elindedir."

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sandıkta belli olur o iş
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler nıye kırgın anlabılecrk varmı acaba bu memur kesımı doktor kesımı nıye kırgın anlatsız lutfen
    Cevapla
  • Cengaver 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini beğenmeyip giden dr.ler...tekrar devlete basvurdular...niye gittiler...niye geri döndüler?niye yine tekrar devlete basvurdular?
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT mağdurlarını ,tekrar mağdur etmeden bu sorun çözülmeli.
    Cevapla
  • Cengaver 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem öyle ulkenin yarışı emekli olsun...kamu dahil....25 i dolduran emekli olsun....
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi len hadi
    Cevapla
  • Doğrusöz 1 yıl önce Şikayet Et
    O işi Anayasa Mahkemesi yapacak ! İşleri karıştırma !
    Cevapla
  • staj mağduru 1 yıl önce Şikayet Et
    stajı çözün oyları alın anketlere güvenmeyın millet kim cozum uretirse artık ona oy veriyor lafa ankete degil
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı + masamı çözüm üretiyor bence TÜRKİYE için bunlar sorunun bir parçası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!