PKK'nın iftiraları İngiliz Parlamentosu'nda! Yalanın kaynağı Sezgin Tanrıkulu

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun Türkiye'ye yönelik 'kimyasal silah' iftirası İngiliz Parlamentosu'nda gündeme geldi. Soruların muhatabı Parlamento müsteşarı Leo Docherty, "Türkiye'nin kimyasal silah kullandığına dair hiçbir kanıtımız yok" dedi.

PKK'nın iftiraları İngiliz Parlamentosu'nda! Yalanın kaynağı Sezgin Tanrıkulu
PKK'nın iftiraları İngiliz Parlamentosu'nda! Yalanın kaynağı Sezgin Tanrıkulu
GİRİŞ 10.11.2022 15:27 GÜNCELLEME 10.11.2022 15:27
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Yurt içi ve sınır ötesi başarılı operasyonlarla köşeye sıkışan Terör örgütü PKK'nın, "Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor" iftirası, İngiltere Parlamentosu'nda gündeme geldi.

İddiayı gündeme getiren milletvekilleri Türkiye'ye yönelik suçlamalarını CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarını dayandırırken, soruların muhatabı Parlamento müsteşarı Leo Docherty, "Türkiye'nin kimyasal silah kullandığına dair hiçbir kanıtımız yok." dedi.

Türkiye'nin kimyasal silah kullandığı iftirasını, milletvekilleri Kim Johnson ve Llyod Russell-Moyle, parlamento gündemine taşıdı.

Kim Johnson ve Llyod Russell-Moyle, parlamentonun dün ki oturumunda Dışişleri, Commonwealth ülkeleri ve Kalkınma konularından sorumlu Parlamento müsteşarı Leo Docherty’e, Türkiye’nin kimyasal silah kullanıp kullanmadığı konusunda Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nden bir soruşturma yürütmesini talep edip etmeyeceğini sordu.

CHP Milletvekili Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlandıCHP Milletvekili Tanrıkulu hakkında fezleke hazırlandı

DOCHERTY: HİÇBİR KANIT YOK

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Docherty, Türkiye'nin kimyasal silah kullandığına yönelik iddiaları duyduğunu belirterek, “Ancak bu iddiaları destekleyecek doğrudan bir kanıta sahip değiliz. Elbette bu türden tüm iddiaları ciddiye alıyoruz ve kimyasal silahlar sözleşmesine bağlı kalmaya kararlıyız.” dedi.

Kim Johnson'ın terör örgütü PKK taraftarı açıklamalarına da cevap veren Docherty, İngiltere’nin resmi pozisyonunu tekrar ederek PKK konusunda Londra’nın yaklaşımının değişmediğini söyledi.

İngiltere, 2001 yılında PKK'yi “terör listesi”ne eklemiş ve örgütü, “Türkiye'nin güneydoğusunda bağımsız bir Kürt devleti arayan ayrılıkçı bir hareket” olarak tanımlamıştı.

KAYNAK OLARAK CHP'Lİ SEZGİN TANRIKULU'NU GÖSTERDİLER

İddiayı savunan bir diğer milletvekili Moyle ise, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarını kaynak göstererek, PKK'nın iftirasını tekrar dillendirdi. 

Moyle, "Türk milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ‘İddia edilen kimyasal silahların görüntülerini izledim. Kimyasal silahlar insanlığa karşı işlenmiş suçlardır. Yarın bu iddiaların doğruluğuna ilişkin bir soru önergesi sunacağım.' şeklinde açıklamalarda bulundu." ifadelerini kullandı.

Docherty, İngiltere’nin kimyasal silahlar sözleşmesine bağlı kalması konusunda kararlı olduklarını, İngiliz hükümetinin bu konuları gözden geçirmeye devam edeceğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 52
  • Demircizâde 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere daha Bunlar İngilizden Yunan'dan daha beter diyebiliriz.
    Cevapla
  • ARTUKBEY 1 yıl önce Şikayet Et
    ona oy verenler düşünsün Vatan ailem yoksa vatanın dostu mu ya Atatürkçü mü ya da Atatürk düşmanı mı
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede millet vekilliği dokunulmazlığı acilen kaldırılmalı bu ve bunun gibi vatan hainleri bu topraklardan def edilmeli
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdıkmı hayır yine bir CHP klasiği
    Cevapla
  • Kriptolara Dikkat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokakta karşıma çıksa yapacağımı bilirim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…