Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer mahkemesi yılan hikayesine döndü

Türkiye’de 2 binden fazla kişiyi dolandırmaktan kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, yakalandığı Arnavutluk’ta yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme, duruşmayı 3. kez erteledi. İşte detaylar...

GİRİŞ 10.11.2022 20:12 GÜNCELLEME 10.11.2022 20:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kripto para borsası Thodex üzerinden Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta yakalanmıştı. Arnavutluk hükümeti, Elbasan Savcılığı'ndan Özer'in tutukluluğunun devamını ve Türkiye’ye iade edilmesini talep etti.

Thodex'in kurucusunun iade sürecinde yeni gelişme!Thodex'in kurucusunun iade sürecinde yeni gelişme!

DURUŞMA YİNE ERTELENDİ

Özer, Arnavutluk’un Elbasan Savcılığının iade süreci çerçevesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşma yine ertelenirken, Özer’in avukatı hakimin reddini talep etti. Daha önce iki defa ertelenen davada Özer’in avukatı, Türkiye’den gelen delillerin yazılı olarak tercüme edilmesini ve Türkiye Başsavcılığından başka vukuatı olup olmadığı konusunda ek delil talebinde bulundu. Avukatın delillerin tercüme edilmesi talebini kabul eden hakim, diğer talebini ise reddetti. Bunun akabinde avukat savunmasını yapmadan salondan ayrıldı. Duruşma, 14 Kasım’a ertelendi.

"NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK"

Elbasan Savcılığı tarafından yürütülen “Brain” adlı operasyonda, ülkenin güneyindeki Vlora kentine bağlı Himara ilçesinde kendisine yardım ve yataklık eden 2 kişi ile birlikte gözaltına alınan Faruk Fatih Özer, Elbasan hapishanesine getirilmişti. Özer, Elbasan ilindeki bölge mahkemesinde hakim karşısına çıkarılmıştı. Suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık suçlarından aranan Özer’in tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • afrikalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Para bitene kadar vermezler
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Kriptoya para yatıranlar hak ediyor işte böyle o çocukları paranızı alır kaçar
    Cevapla
  • Vedat 1 yıl önce Şikayet Et
    Arnavutluk işi yokuşa sürüyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakim bumu buna veririr parayı oda onu türkiyeye vermez kacırı
    Cevapla
  • Alperenler 1 yıl önce Şikayet Et
    Tosuncuk noldu
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Beslemeye devam. Yakında çıkar Fadıl amca gibi. Bu seferde din üzerinden işe devam eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?