Ekrem İmamoğlu davası ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava 14 Aralık tarihine ertelendi.

GİRİŞ 11.11.2022 12:29 GÜNCELLEME 11.11.2022 14:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada eski mütalaasını tekrar eden savcı, İmamoğlu’nun 4 yıl 1 aya kadar hapsini istedi.

Dava tarihi 14 Aralık'a ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İBB başkanlığı seçiminin 6 Mayıs'ta iptal edildiği, yenilenen seçimde Ekrem İmamoğlu'nun seçildiği, 4 Kasım tarihli basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülüyor. İddianamede İmamoğlu'nun 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor. İddianamede dönemin YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 10
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kalabalıkla hukuka baskı anlamına gelmiyor mu? Bence edep her şeyin üstündedir. Keşke herkes edebini muhafaza edebilse?
    Cevapla
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Tama hile vardı İstanbul seçimlerinde. Yargılanan oldu mu? Hapse atılan oldu mu? Merakımdan soruyorum.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş olsaydı içerdeydi şuan, laik kanunlar böyle işte ünvana göre yargılama.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savcı hsk tarafından incelenmeli hakımler incelenmeli n evarkı erteleniyo seçime yakın mı karar vericekler mağdur ayagına cok dikkat edilmeli
    Cevapla
  • FİRTUNA 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye ertelersiniz ki; Sonuç da adamı beraat ettirip,masum birini yargıladığınız şeklinde bunu da kullanıp kahraman haline getirteceksiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Enginar soyma ekibi: Asgari ücretin 4 katını kazanıyorlar
Temel Kotil'den heyecanlandıran Hürjet paylaşımı: 19 Mayıs'ta sürprize hazır olun!