Tüm Türkiye saat 18.57'ye kilitlendi! İşte tatbikatla ilgili tüm merak edilenlere cevaplar

Tüm Türkiye bugün saat 18.57'de yapılacak olan deprem tatbikatını merak etmeye başladı. Ülke genelinde organize edilen tatbikat saatinde herkese SMS gidecek. Ayrıca televizyon, radyo ve cami hoparlörlerinden de duyurular yapılacak.

GİRİŞ 12.11.2022 09:10 GÜNCELLEME 12.11.2022 11:37
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye bugün saat 18.57'de yapılacak deprem tatbikatına kilitlendi. Düzce'de 1999 yılında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin yıldönümünde gerçekleşecek tatbikatın saatinde herkese SMS gidecek.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer

AFAD Başkanı Yunus Sezer, tatbikat sırasında önceden belirlenen sağlam ve güvenilir alanda “çök kapan tutun” hareketinin yapılması gerektiğini söyledi.

12 Kasım 1999 Düzce depreminin yıl dönümü dolayısıyla bugün saat 18.57’de ülke genelinde “Çök, kapan, tutun” sloganıyla tatbikat yapılacak. AFAD koordinasyonundaki tatbikat, 81 il ve KKTC’de eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Televizyon ve radyolardan tatbikat yapıldığına dair bilgilendirme anonsları geçilecek. Çalan alarmlardan sonra herkes bulunduğu yerde, çöküp kafalarını kapatarak tutunacak.

SAĞLAM VE GÜVENİLİR ALANDA "ÇÖK, KAPAN, TUTUN" HAREKETİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, bugün yapılacak tatbikata ilişkin bilgi paylaştı. Sezer, tatbikat sırasında önceden belirlenen sağlam ve güvenilir alanda “çök kapan tutun” hareketinin yapılması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Uzmanlarımız ve eğitimcilerimiz, tatbikattan elde edilen verilerle 'ne eksiklerimiz var, uygulamada nelerle karşılaşıyoruz' bunların da analizini yapacak. Ona göre yol haritamızı takviye ederek, güçlendirerek devam edeceğiz ama gelinen noktada şuna çok seviniyoruz. Bütün ülkede afet farkındalığı oluşturmayı hedefliyorduk, buna adım adım ilerliyoruz.

SMS VE DUYURULAR

Haber Alma ve Yayma (HAY) sisteminden verilecek anonsların cami ve belediye hoparlörlerinden de yayınlanacağına işaret eden Sezer, "Korku ve panik olmasın diye siren sistemini kullanmayacağız. SMS bildirim, Hayati Uyarı Bildirimi, cami ve belediye hoparlörlerinden, TRT'ye ait televizyon ve radyo kanallarından otomatik olarak, diğer radyo ve televizyonlarda ise bilgilendirmelerle vatandaşlarımıza ulaşmış olacağız." dedi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Kurnaz Kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugün rüyamda birisiyle konusurken, ayni anda gökyüzüne baktik ve devasa pembe yukari dogru yükselen bir Bulut gördük, buna ney demesine kalmadan, atombombasi oldugunu anlayik. Panik halinde yakinlarimi aramaya basladim ama o anda uyandim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iş planlı olan bisey sakın ha sakın alet olmayın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır, Almanyada da 08.12 de yapılacak. Bu işte bir iş olmasın.
    Cevapla
  • tornado 1 yıl önce Şikayet Et
    o kadar önemli ki ipine çekiyorum o saati.
    Cevapla
  • Garip kimsesiz 1 yıl önce Şikayet Et
    He he deprem de bekleyin ben geliyorum diyor sanki depreme nerde ne zaman yakalanacağımızi Allah CC bilir saniyeler içerisinde herşey olup bitiyor . Sonrası bir muamma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...