İzmir Büyükşehir'in şirketleri batıyor! 435 milyon daha aktaracak

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz" dediği şehirde belediye iştiraki şirketler kara deliğe dönüştü. Sürekli zarar eden 3 belediye şirketine 2 milyar 722 milyon TL aktarılmıştı. 435 milyon daha ödenecek.

İzmir Büyükşehir'in şirketleri batıyor! 435 milyon daha aktaracak
İzmir Büyükşehir'in şirketleri batıyor! 435 milyon daha aktaracak
GİRİŞ 13.11.2022 10:43 GÜNCELLEME 13.11.2022 10:44
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

CHP'nin 18 yıldır yönettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sorunlar iyice karmaşıklaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, zarar eden iştirak şirketlere sürekli para aktarmak zorunda kalıyor.

Danıştay raporuna takıldı: İzmir'in 'heykel sayma ihalesi' usulsüz çıktıDanıştay raporuna takıldı: İzmir'in 'heykel sayma ihalesi' usulsüz çıktı

KÖTÜ YÖNETİMİN BEDELİ

İBB Başkanı Soyer'in, borç batağındaki belediye şirketlerinin ayakta kalması için bugüne kadar belediye kasasından 'sermaye artışı' adı altında 2 milyar 722 milyon 940 bin 716 TL kaynak aktardığı Sayıştay raporlarına yansıdı. Soyer, her geçen gün biraz daha büyüyen kara deliği kapatmak için tasarruf etmek yerine yine aynı yönteme başvurdu.

'BATIK'LARA 434 MİLYON DAHA

Büyükşehir belediyesi iştiraki üç şirketin zararlarını karşılamak için yeniden sermaye artırım kararı alındı. Pazartesi günkü meclis toplantısında kabul edilmesi halinde büyükşehir belediyesi kasasından İZULAŞ, İZBAN ve İZTARIM'a sermaye artırımı adı altında toplam 434 milyon 794 bin 124 lira daha kaynak aktaracak.

"İZMİR GİBİ YÖNETECEĞİZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Geleceği Birlikte Kuruyoruz-İzmir Buluşması" programında 2014 yılında yaptığı konuşmada Türkiye'yi İzmir gibi yönetmeyi planladıklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Efendim, 'CHP iktidara gelirse ülkeyi yönetemez, dolar fırlar, faizler yükselir' diyorlar. 75 milyona sesleniyorum, Türkiye’yi bunlardan iyi yönetiriz. Türkiye nasıl yönetilir, bunu öğrenmek istiyorsan İzmir’e bakacaksın. CHP’nin olduğu ana kentler nasıl yönetiliyorsa ülkeyi öyle yöneteceğiz." demişti.

 

iBB'den büyük başarı (!) Koca şirketi iflas durumuna getirdileriBB'den büyük başarı (!) Koca şirketi iflas durumuna getirdiler

KAYNAK: SABAH
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 46
  • Deli kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların belediyelerinde yapılan tek hizmet belediyeyi soymak soğana çevirmek başka hic bir icraat görmedik hele bu soyerin seferihisar belediyesinde yurt dışı seyahat sayısı 170 dir seferi hisarbelediyesini ne hale getirdiğini ne yaptığını bir seferihisarlilara sorun doğru cevabi bulursunuz bunlar nitelikli dolandırıcılıktan yargı önüne çıkartılması lazım milletin vergilerini bunlar peşkeş çekemez kanuna nerede devketin denetkeme kurumları nerede utanmadan yuzsüzherifleri hakrn burada tutuyorsunuz siz chp felaketlerin partisisiniz bu kadar
    Cevapla
  • vefa 1 yıl önce Şikayet Et
    izmir köy beladiyesi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Batan Geminin mallaları
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kaldılar. Heykel yapmaya devam etsinler. Heykel onların kurtulmalarına vesile olur. Beklesinler.
    Cevapla
  • Yurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Soyer, Tarkana ve diğer şarkı söyleyenlere kaptırdığı paralardan bu şirketler rahat rahat borçtan kurtulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!