Kimyasal iftirasının arkasındaki sebep: Yüzlerce mağara imha edildi, 455 PKK'lı öldürüldü

PKK ve yandaşlarının "kimyasal silah" iftirasıyla durdurmaya çalıştıkları TSK, 6 ayda Irak'ın kuzeyindeki 557 mağarayı imha etti, 522 bin mühimmat ele geçirdi, 455 teröristi etkisizleştirdi.

GİRİŞ 13.11.2022 10:42 GÜNCELLEME 13.11.2022 12:50
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Sınırlarımızda artık barınamayan PKK'lı teröristlere hudut ötesinde de göz açtırılmıyor. Yandaşlarına "TSK kimyasal silah kullanıyor" iftirası attıran PKK'lıların, Irak'ın kuzeyindeki 557 mağarası imha edilirken Pençe-Kilit Operasyonu'nun başladığı 18 Nisan 2022'den bu yana 455 terörist etkisiz hale getirildi.

Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedefleri didik didik taranıyor. Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mehmetçik, bölgede teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınakları tespit ederek kullanılmaz hale getiriyor, terör yuvalarını tek tek imha ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nokta operasyonlarıda nisan ayından bu yana 455 terörist etkisiz hale getirildi, 557 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirildi, 1904 el yapımı patlayıcı, mayını etkisiz imha edildi.

Bunların yanı sıra aralarında tanksavar füzeleri AT-3, AT-4, AT-5'in yanı sıra roketatar, Doçka ve Zagros uçaksavarlar, Biksi makineli tüfek, Kanas keskin nişancı tüfekleri, Kalaşnikof ve M-16 piyade tüfekleri başta olmak üzere çeşitli çapta 1203 silah ele geçirildi.

522 bin mühimmat, 205 telsiz, 121 termal ve gözetleme dürbünü ile 88 ton hayat  malzemesi de ele geçirilen teçhizatlar arasında yer aldı.

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 16
  • Zeynep 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin.Bu yüzden kimyasal iftirasını ortağa attılar cakallar .tüm dünya âlem bilir ki Türk askeri zulüm yapmaz korkaklar gibi yasak silahlar kullanmaz.Mehmetcik inine kadar gider ve teroristi yakalar .kafasına sıkmadan önce TESLİM OL çağrısı yapar.
    Cevapla
  • Mç. 1 yıl önce Şikayet Et
    Onun için şehirdeki ayılar saldırganlaştı. Belgeselciler bakmalı.
    Cevapla
  • Nöbetci eczane 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün mağralara zehir bulaştırın tohumlarını para vermedikya çok şeyimiz idi
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka bir ülkede böyle haberler çıksaydı, medya haber yapmazdı ve iftira kapanır giderfi. Bizim medya yazdıkça yazıyor, olmayan bir silahı neden savunmak zorundayız. Kapatın şu mevzuyu
    Cevapla
  • Hkn 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok acı veren bir kuyruk acısıymış meğer bu kimyasal iftirası. Şimdi kuyrukları çok yakında da kelleleri kopacak kökleri kuruyacak inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...